14/01

PK veldlopen West-Vlaanderen in Ieper: Aaron Decloedt en Julie Voet triomferen

al-pk-vl-24262a1017

Aaron Decloedt.

Langs de Ieperse vestingen heeft Aaron Decloedt, na een van de spannendste West-Vlaamse titelstrijden van de laatste jaren, zijn eerste provinciale titel behaald. Julie Voet won voor het tweede jaar op rij autoritair de titel bij de seniores vrouwen. Jerome Kindt en Celine Dewulf-Rotsaert wonnen bij de juniores.

Het niveau bij de seniores mannen was ongekend hoog. Met Aaron Decloedt/OB, Simon Mestdagh/HAC, Steven Casteele/AVR, Jonathan Goudeseune/FLAC en Lukas Outtier/OB stond heel wat West-Vlaams veldlooptalent aan de start. Het vijftal zorgde voor een aangenaam schouwspel met aanvankelijk wisselende posities. Halfweg de wedstrijd was het Mestdagh die een versnelling plaatste en wegliep van de rest. Bij het ingaan van de laatste rond leek hij gewonnen spel te hebben, maar hij kreeg af te rekenen met steken in de zij. Op die manier haalden Casteele en Decloedt de Houtlander in het slot terug en vochten ze onder zijn tweeën uit wie de titel ging pakken. Uiteindelijk was Decloedt in de sprint net iets sneller. Mestdagh moest zich uiteindelijk tevreden stellen met brons.

Bij de vrouwen werd er een tweestrijd voorspeld tussen Julie Voet/AVR en Charlotte Van Laethem/HCO, die beiden in december nog deelnamen aan het EK veldlopen. Van een echte strijd was er echter weinig sprake, want al snel had Voet een kloofje op haar Oostendse concurrente en die voorsprong bouwde ze geleidelijk aan uit. Het werd de tweede opeenvolgende West-Vlaamse titel voor de atlete van AV Roeselare. Charlotte Van Laethem pakte probleemloos zilver en het brons was weggelegd voor Elke Dedeyne/HAC.

Bij de juniores mannen was er een mooie strijd tussen Jerome Kindt/AVR, Miro Verledens/FLAC en Tibe Pannecoucke/HOPP. Het drietal kreeg al snel het gezelschap van master Stijn Fincioen/OB en dat zorgde voor een leuke wedstrijdontwikkeling en een clash tussen generaties. Uiteindelijk was het Kindt die met de overwinning ging lopen na een versnelling in de slotronde. Het zilver was voor Verledens en het brons voor Pannecoucke. Master Fincioen moest finaal enkel de eerste twee laten voorgaan.

Bij de junioren meisjes was het Celine Dewulf-Rotsaert/ABAV die na een trage start het laken naar zich toe trok. Ze won uiteindelijk behoorlijk overtuigend de tweestrijd met Lotte Minnebo/OB. Het brons was voor Helena Dewaele/AZW.

De titels bij de scholieren jongens ging naar Belgisch kampioen Willem Renders/HCO bij de tweedejaars en naar 400m-loper Tiago Dekie/AVMO bij de eerstejaars. Bij de meisjes waren Alison Debouver/AVMO bij de tweedejaars en Benthe Peuteman/FLAC bij de eerstejaars de snelste.

Bij de cadetten triomfeerde Roel Damman/HCO bij de tweedejaars en Cas Scheldeman/AZW bij de eerstejaars. Bij de meisjes ging de overwinning naar Fran Van Hollebeke/FLAC bij de tweedejaars en naar Marie-Alix Bonassi/AZW bij de eerstejaars.

De uitslag van het PK veldlopen in West-Vlaanderen is hier te bekijken.