14/01

PK veldlopen Vlaams-Brabant in Vilvoorde: Eerste en laatste provinciale veldlooptitel voor Dries Basemans

ldq-6205

Dries Basemans baas in Vilvoorde.

Dries Basemans en Zarah Steurbaut veroverden vrij vlot het provinciale schildje in Vilvoorde. Voor beiden is het de eerste provinciale crosstitel bij de seniores.

Senior Dries Basemans/DCLA eindigde ooit al eens tweede in dit kampioenschap na een zekere Dame Tasama, maar hij kon nog nooit deze provinciale titel op zak steken. De ervaren Leuvenaar wilde in zijn laatste veldloopjaar dat hiaat in zijn palmares toch wegwerken en dat kostte hem in een koud Vilvoorde niet echt veel moeite. Aanvankelijk konden Philip Cortvriendt/OEH  en de jonge plaatselijke tweeling Casper en Mathis Lievens/VAC nog wat weerstand bieden, maar toen Dries op het gaspedaal duwde, lag de wedstrijd meteen in een definitieve plooi. De ingenieur bolde ongehinderd naar zijn eerste, en dus meteen zijn laatste provinciale veldlooptitel. Na dit seizoen zet Dries een punt achter zijn veldloopactiviteiten. Halve fondspecialist Cortvriendt kon zijn tweede plaats netjes vrijwaren, maar het waren niet de Lievens-broers, wel 34-jarige Lukas Van Assche/PEGA die de twins (nog actief tijdens het EK juniores), naast het podium zette. Een mooie prestatie voor het kleinere Pegasus Londerzeel, dat aan het slot van de koude namiddag nog kon juichen voor de zege van Brent De Wachter/PEGA in de korte cross. Overigens kon Daan Lievens/VAC toch nog voor het familiale succes zorgen na een dominante junioreszege.

Robbe Vandamme/ROBA en Briek Maes/BAV werden Vlaams-Brabants kampioen bij de cadetten. Scholier Tiemen De Pauw/ACKO kon in een spetterende eindsprint nog de titel bij de tweedejaars binnenhalen, eerstejaars Siebe Vandersteen/ACP volgde na 7 tweedejaars als beste van zijn geboortejaar.

 

Zarah Steurbaut vloert DCLA-atletes

Bij de vrouwen liep al snel een kwartet van de tegenstand weg in een fikse winterse sneeuwbui. Drie Leuvense meisjes met juniore Noor Jacques, uittredend kampioene Yewbdar Denys en Hanne Van Loock kregen het gezelschap van Zarah Steurbaut/ACKO die vlotjes met veel reserve aansloot. Voorbij halfweg volstond een tempoversnelling om de DCLA-entente op afstand te plaatsen. Van Loock moest eerst plooien, daarna haakte Denys af en het was junioreskampioene Noor Jacques die uiteindelijk nog het dichtst in de buurt van de Kortenbergse studente kiné bleef. Daarmee zat de dagopdracht van Zarah er nog niet op: zij zette nog aan in de korte cross, maar moest daar haar meerdere erkennen in een sterke Liselot Smolders/ROBA.

Bij de cadetten stak eerstejaars en Belgisch kampioene Joke Tytgat/ROBA er ver bovenuit. Lena Winnen/RCT was de beste bij de oudste cadetten, na drie eerstejaars.  Tweedejaars Marie-laure Noë/DCLA  en Noor Peeters/ ROBA pakten probleemloos de schildjes bij de scholieren.

Bekijk hier de uitslag van het PK in Vilvoorde.