13/01

PK Veldlopen Oost-Vlaanderen: Hanne Verbruggen en Ward Van Der Kelen ongenaakbaar

-jd21898-00001web

Hanne Verbruggen vond aan de Bevegemse Vijvers geen hindernissen op weg naar de seniorestitel.

Het jubilerende Zottegem Atletiek nodigde alle Oost-Vlamingen uit voor de provinciale veldloopkampioenschappen. Ondanks de barre weersomstandigheden waren er uiteindelijk ruim 1200 atleten naar de Bevegemse Vijvers in afgezakt. Op een glooiend parcours, met tal van natuurlijke hindernissen, dreef ook deze keer de olie steeds boven.

Bij de mannen deed Ward Van der Kelen/EA het op zijn gekende manier. Nathan Sevenois maakte mee de wedstrijd maar moest in de slotronde, op één van de klimmetjes, de bijzonder sterke Van der Kelen laten gaan. Bij de vrouwen gaf Hanne Verbruggen/VITA een indrukwekkende demonstratie. Zij finishte met bijna een minuut voorsprong op Jana Van Lent/VOLH die op haar beurt veruit de beste juniore was. Anneleen Vande Riviere/DEIN werd tweede seniore voor Valerie Rooms/LAT. Febe Triest/HAMM pakte zilver bij de juniores op driekwart minuut van de opvallend fris finishende Jana Van Lent.

Bij de juniores mannen ging de winst naar Rayan Vanderpoorten/KAAG die het in een spannend duel haalde van naamgenoot Marco Vanderpoorten/HAMM.  In de korte cross bij de mannen werd Pieter Claus/EA laureaat, bij de vrouwen klopte Katrijn Vande Riviere/RIEM in deze discipline Hanne Reynaert/ASVO.
Het organiserende Zottegem Atletiek kon met Lucas Lievens en Master Patrick Van Petegem twee keer op het hoogste schavotje plaatsnemen.

De resultaten via de site van AC Zottegem