14/01

PK veldlopen Limburg in Dilsen-Stokkem: Nummer drie voor Vanderlinden en Schreurs

anne-schreurs

Anne Schreurs.

In een ijskoud kasteelpark Ter Motten in Dilsen-Stokkem heeft Laurens Vanderlinden voor het derde jaar op rij de Limburgse veldlooptitel bij de seniores gewonnen. Bij de vrouwen seniores ging het goud naar Anne Schreurs. Ilio Kopriva en clubgenote Eline Debaere veroverden de titels bij de juniores.

Na eerder in Lommel (2022) en Sint-Truiden (2023) kroonde Laurens Vanderlinden/SACN zich ook op het snelle parkparcours in Dilsen-Stokkem tot beste Limburgse veldloper. Mats Lunders/AVT begaf als eerste onder het tempo van de 28-jarige Vlaams-Brabanter, daarna moesten gaandeweg ook Jorne Vanherck/SACN, Simon Ferson/LOOI en Zjef Ceunen/SACN eraan geloven. De sterk teruggekeerde Lunders liep na een mooie tweede wedstrijdhelft afgescheiden naar het zilver, Ceunen debuteerde knap met brons.

Een week na de provinciale indoortitel 1500m voegde Anne Schreurs/GENK een derde Limburgse veldlooptitel aan haar palmares toe. Een versnelling in de tweede ronde volstond voor de atlete uit As om Jet Driesen/ACA, eerstejaars Fien Peusens/ATLA en Ann-Sophie Slegers/ADD af te schudden. Driesen liep solo naar het zilver, Peusens pakt het brons.

Eline Debaere/AVT stak er bij de vrouwen juniores met kop en schouders boven uit. Clubgenoot Ilio Kopriva/AVT had aan Finn Ballet/ACA een taaie tegenstander, maar in de slotronde stoomde Kopriva na twee scholierentitels als eerstejaars nu ook naar het goud bij de juniores.

De scholierentitels bij de jongens waren voor Belgisch kampioen en eerstejaars Nand Put/LOOI en tweedejaars Louis Wouters/SACN. Bij de meisjes triomfeerden Kyra Verdonck/LOOI bij de tweedejaars en Ibtisam Taha/GENK bij de eerstejaars.

Tweedejaars Lio Ramaekers/LOOI maakte grote indruk bij de cadetten, Elle Arnauts bezorgde TACT de titel bij de eerstejaars. Eerstejaars Matteo Giardini/ADD en Lars Winters/GENK verdeelden de Limburgse titels bij de jongens.

Bekijk hier de uitslag van het PK veldlopen in Dilsen-Stokkem.

 

laurensvanderlinden

Laurens Vanderlinden