17/01

PK Veldlopen Limburg: Eerste voor Vanderlinden en tweede voor Schreurs

nad-1307-min

Na de relays een nieuwe overwinning voor Fien Peusens in het veld

Nadat hij eerder in 2020 de Vlaamse-Brabantse seniorestitel gewonnen had, veroverde Laurens Vanderlinden zondag in Lommel nu ook zijn eerste Limburgse veldlooptitel. Bij de vrouwen pakte Ann Schreurs haar tweede provinciale crosstitel. Fien Peusens en Zjef Ceunen waren bij de juniores veel te sterk voor de concurrentie.

Anne Schreurs/GENK, die door steken geplaagd werd, had op het gevarieerde parcours in en om het Provil in Lommel wel nog genoeg adem om Jet Driesen/ACA achter zich te houden. Maar ze kon niet verhinderen dat eerstejaars juniore Fien Peusens/ATLA ronde na ronde meer afstand nam. Lena Eskens/TACT kreeg als tweede juniore tweeënhalve minuut achterstand aangesmeerd. Laurens Vanderlinden/SACN, die overstapte van DCLA, maakte bij de mannen seniores zijn favorietenrol helemaal. Hij nam na halfweg overtuigend afstand van Mathias Gombeer/LOOI. Clubmaat Zjef Ceunen/SACN loste metgezel en door corona verzwakte master Pieter Berben/AVT in de slotfase en haalde zo zijn eerste Limburgse juniorestitel binnen. Senne Biesmans/ATLA keek tegen een achterstand van bijna één minuut aan.

Bij de scholieren jongens was het een en al AVT wat de klok sloeg. Eerstejaars Ilio Kopriva/AVT maakte de wedstrijd hard, maar hij kreeg onderweg clubgenoten en tweedejaars Alexander Volders/AVT en Tuur Mertens/AVT niet afgeschud. Volders pakte uit met de scherpste eindsprint en verwees zo Mertens, net als in 2020, naar het zilver. Kopriva bekroonde zijn sterke wedstrijd met goud bij de eerstejaars. In een Loois duel voor het goud bij de tweedejaars scholieren meisjes zette favoriete Hannah Enkels/LOOI haar clubgenote Nina Van Pelt/LOOI op ruime achterstand. Marthe Nyssen/ADD besliste bij de eerstejaars een duel met Eline Debaere/AVT in haar voordeel.

Bij de cadetten hielden tweedejaars Kyra Verdonck/LOOI, Emma De Paepe/GENK en Laure Saenen/LOOI elkaar lange tijd gezelschap. In de laatste rechte lijn beslechtte Verdonck het pleit in haar voordeel. De Paepe sprintte naar het zilver, het brons was voor Saenen. Bij de eerstejaars bezorgde Ylva Vertessen/ADD haar club een tweede gouden medaille in de jeugdcategorieën. Ze toonde zich de betere van Lisa Du Tré/LOOI. Tweedejaars Tuur Gijbels/AVT moest bij de jongens cadetten diep gaan om clubgenoot Daan Ardui/AVT af te houden. Eerstejaars Nand Put/LOOI hield lange tijd gelijke tred met zijn één jaar oudere opponenten en verzilverde zijn offensieve wedstrijdtactiek met een eerste Limburgse veldlooptitel.

De volledige uitslag van het PK Veldlopen Limburg vind je hier.