13/01

PK veldlopen Limburg: Eerste titels voor seniores Wout Daniëls en Anne Schreurs

-44h0463-44h0463

Wout Daniels

Wout Daniëls/AVT en Anne Schreurs/GENK kroonden zich in Tongeren tot nieuwe Limburgse veldloopkampioenen bij de seniores. Bij de juniores was het goud voor Simon Ferson/LOOI en Nienke Hellings/AVT.

Wout Daniëls, die na een hoogtestage in het Keniaanse Eldoret pas vanmorgen opnieuw in België was, nam in een door regen en wind zwaar gemaakt provinciaal kampioenschap, twee ronden vóór het einde afstand van metgezel en AVT-clubgenoot Dave Maes. Bij de vrouwen had Anne Schreurs al heel snel zekerheid over de seniorestitel. Maar de atlete uit As had wel alle moeite van de wereld om eerste master Mieke Gorissen/ADD uit haar spoor te krijgen. Pas in de laatste ronde lukte dat.

Juniore Nienke Hellings kon een tijdlang in het gezelschap van het kopgroepje blijven, maar viel daarna alleen. Ze werd opgeraapt, maar handhaafde zich daarna in dat achtervolgend groepje en won voor het goud uiteindelijk het pleit van clubgenote Britt Lemmens. Bij de mannen juniores legde Simon Ferson de wedstrijd al heel snel in de plooi. Alleen Steven Heemskerk/ATLA, die vandaag bij de M40 aantrad, kon hem nog voorbij snellen.

De resultaten via de site van Atletiekclub De Demer.