14/01

PK veldlopen Antwerpen in Balen: Tim Van de Velde verlengt titel, Fien Paulussen maakt indruk

a-fien-verkleind-nad-0916-min

Juniore Fien Paulussen was de snelste vrouw bij de juniores, seniores en masters.

Tim Van de Velde heeft met groot overwicht z'n provinciale crosstitel verlengd. Bij de vrouwen greep Laura Schadron haar eerste titel op de lange cross. Ze moest de sterke juniore Fien Paulussen voor zich dulden in het overallklassement.

De crossers kregen met de Keiheuvel in Balen zowaar een nieuwe omloop voorgeschoteld. Het gevarieerde rondje met enkele zandheuvels en – stroken viel in de smaak. De vlaagjes van smeltende sneeuw leverden prachtige plaatjes op. Topfavoriet Tim Van de Velde/DUFF kon z'n crosshartje ophalen. Hij keek in de aanloopronde nog even de kat uit de boom. Toen hij in de tweede ronde een hoog tempo oplegde had hij meteen een mooi kloofje op de rest. Hij bouwde z'n voorsprong steeds verder uit en won na 27 minuten crossen met driekwart minuut voorsprong. In de strijd om de tweede stek trok Yannick  Michiels/VMOL het laken naar zich toe. De wereldtopper in het oriëntatielopen startte rustig, maar rukte vervolgens vlotjes op van de vijfde naar de tweede plaats, en dit op 1km van z'n woonplaats. Ook Otto Vanluchene/AVLL deelde z'n race verstandig in. Hij ging nog over voormalig wereldkampioen duatlon bij de beloften Stef Corthouts/VMOL (vierde). Met Warre De Cuyper eindigde er nog een derde Vacbo-Mol atleet in de top vijf. 

 

Fien Paulussen maakt indruk

Juniores, seniores en masters vrouwen liepen samen in één wedstrijd. Een trio met Elke Godden/AVKA, Fien Paulussen/ACHL en Laura Schadron/ZWAT had al snel een grote voorsprong. De jonge Fien Paulussen – onlangs nog 27 ste juniore op het EK cross – nam in de slotfase vlot afstand van haar twee metgezellen. Laura Schadron/ZWAT, een specialiste van de korte cross, bewees dat ze ook op de lange afstand sterk is. Zij volgde als tweede overall en als eerste seniore. Elke Godden/AVKA finishte als derde in totaal en tweede seniore en mocht het zilver om haar nek hangen. Hannelore Van Nuffelen/BONH pakte bron bij de seniores. 

Juniores en masters mannen (M35 tem. M45)  liepen samen in één wedstrijd. Junior Arthur Van Osselaer/DUFF was de snelste van heel het pak. 

Sofie Lauwers/RAM en Tibo Vanleke/AVLL heersten op de korte cross. 

Bij de scholieren jongens was tweedejaars Lars Dekkers/KAPE de snelste van het pak na een mooie tweestrijd met eerstejaars Axl Hermans/ACHL. Bij de meisjes was eerstejaars Roos Van Zundert/ACHL outstanding. Ze haalde het met een dubbele straat voorsprong op Lize Cuyt/SPBO die als eerste tweedejaars finishte. 

Bij de cadetten scoorde Ac Duffel met Senne Hertoghs (goud eerstejaars jongens), Carlier Maël (goud eerstejaars meisjes) en Elise Pletinck (goud tweedejaars meisjes) driekwart van de schildjes. Wout Schepens/ACHL veroverde de titel bij de tweedejaars cadetten jongens. 

Bekijk hier de uitslag van het PK cross in Balen.