13/01

PK veldlopen Antwerpen: Benoît Goethals en Elke Godden pakken eerste provinciale titel

dsc-9946

Sofie Lauwers kon in de korte cross vrouwen de plaatselijke Mechelse vlag laten wapperen.

In vergelijking met vorig jaar stonden op dit PK vier nieuwe namen op het hoogste podiumtrapje bij de seniores. Benoît Goethals/ACBR en Elke Godden/AVKA grepen de zege op de lange cross, Sam Valgaeren/HULS en de lokale Sofie Lauwers/RAM wonnen de korte cross.

Benoît Goethals domineerde de race van start tot finish op de gevarieerde omloop met gevaarlijk glibberige heuveltjes. Hij liep een halve minuut voorsprong bijeen op de Mexicaan Leopoldo Burguete/BVAC. Maarten De Nys/DUFF volgde tien seconden later als derde. Bij de vrouwen viel de cross in de laatste ronde in een definitieve plooi. Belgisch steeplekampioene Elke Godden had een mooie voorsprong op triatlete - en  nationaal masterkampioene - Xenia Luxem/OLSE, die duidelijk het crossen nog niet verleerd is. De vice-Belgisch kampioene cross bij de seniores in 2008 had op haar beurt een aardige voorsprong op Britt Vanthillo, die het brons binnenhaalde.

In de korte cross bij de mannen stond er geen maat op topfavoriet Sam Valgaeren. Nadat hij vorig jaar wegbleef van het PK vanwege ziekte en in 2013 één keertje niet won, was het zijn zesde (!) titel in acht jaar tijd op de korte afstand. Bij de vrouwen veroverde tweevoudig Belgisch kampioene 800m Sofie Lauwers haar eerste provinciale cross-schildje ooit. Na een sabbatjaar (2017) en de geboorte van haar eerste kindje in maart 2018 is dat een comeback die kan tellen.

De resultaten via de site van Regio Atletiek Mechelen.