05/02

PK Oost-Vlaanderen: Verhoeven en Van Der Kelen

mini-d4s1222
Koud maar droog in de Klapperstraat in Beveren-Waas waar zondagnamiddag om de provinciale veldlooptitels werd gestreden. Ward Van der Kelen/EA en Astrid Verhoeven/LEBB zijn de nieuwe provinciale kampioenen in Oost-Vlaanderen.

De lange veldlopen bij de seniores waren, ondanks de eerder bescheiden opkomst, aantrekkelijke wedstrijden. Bij de vrouwen trokken Sofie Picavet/AVLO, Astrid Verhoeven/LEBB en Nina Lauwaert/HAMM er van bij de start vandoor. Halfweg de tweede ronde verdapperde Picavet en alleen Verhoeven kon nog aanklampen. Enkele honderden meter verderop kon de atlete van AC Lebbeke op een lange klim doorzetten en Picavet losgooien. De lange tijd met blessure van het strijdtoneel verdwenen Verhoeven, won met enkele tientallen meter voorsprong op Picavet. Lauwaert werd derde.

Bij de mannen seniores – met amper 23 aan de start – werd het een lange afvallingswedstrijd. Met nog drie van de zes ronden te gaan kozen Ruben Van Praet/AVLO en Ward Van der Kelen/EA het hazenpad (foto). Uittredend kampioen Jan Adriaensen/HAMM volgde op een tiental meter. Met nog twee ronden te gaan vormden Van der Kelen, Adriaensen en Van Praet opnieuw een leidend trio. Sven Bombeke/EA en Tomas De Bock/KAAG volgden al op ruime afstand. Deze posities wijzigden niet meer tot Ward Van der Kelen in de slotronde een ultieme jump plaatste en alleen Ruben Van Praet nog even kon aanklampen. Adriaensen wist al snel dat hij zijn titel niet zou verlengen en genoegen zou moeten nemen met het derde podiumtrapje. Ward Van der Kelen hiel op zijn beurt de nochtans sterk spurtende Ruben Van Praet af.

Bij de juniores jongens ging de overwinning naar Mathieu Willems/ACME. Bij de meisjes was de juniorestitel voor Elise Van Raemdonck die er een echte one-woman show van maakte. De korte crossen werden gewonnen door Pieterjan De Bosscher/AVLO na een stevige spurt met Jill De Brouwer/ALVA en Laurens Schockaert/LAT. Bij de vrouwen ging de winst in de korte cross naar Tineke Commerman/VS. Bij de scholieren gingen de titels naar Simon Meganck/EA en Stijn Thienpondt/ASVO bij de jongens. Nanouk Stevens/ACW liet er geen gras over groeien bij de tweedejaarsscholieren meisjes terwijl Emma Baeke/ACME de beste eerstejaars was.

De schildjes bij de cadetten gingen naar Syrah Ghijselings/KAAG (2de jaars), Marie Bilo/ASVO (1ste jaars) bij de meisjes; Lucas Lievens/ZA (2de jaars) en Gerben De Paermentier/DEIN (1ste jaars) bij de jongens.

Bekijk de resultaten op de site van organisator Volharding.

De Lebbeekse juniores konden zondagmiddag in het Portugese Aldeia Das Açoteias aantreden in het Europees kampioenschap voor clubteams in het veldlopen. Dries De Smet liep er een geweldig sterke race en kon na enkele ingehuurde Afrikaanse toppers bij Europese teams, een stevige 6de plaats behalen. Hij finishte amper tien seconden na de winnaar en was de beste Belgische vertegenwoordiger in deze Amandelbloesemcross.