04/02

PK Oost-Vlaanderen: Vangansbeke en Mortier nieuwe Oost-Vlaamse kampioenen

jdc-6266

Zenobie Vangansbeke kon de lokale tegenstand - Charlotte Van Hese, links en Eline Dalemans, rechts - in Lokeren met succes terugwijzen.

Met Zenobie Vangansbeke/ACME en Jennen Mortier/RCG, werden in Lokeren twee nieuwe nieuwe namen op de lange erelijst van het provinciaal kampioenschap bijgeschreven. Beiden moesten op het zware, selectieve parcours, hard werken voor hun eerste provinciale seniorestitels.

Zenobie Vangansbeke maakte haar favorietenrol helemaal waar door vanaf de eerste meters afstand te nemen van haar concurrentes. In het slot van de wedstrijd spurtte plaatselijke Charlotte Van Hese /AVLO zich naar het zilver ten koste van clubgenote Eline Dalemans, de enige die Vangansbeke een tijdje in het vizier kon houden.

Bij de mannen ging de overwinning na een spannende wedstrijd naar Jennen Mortier/RCG. De alteet uit Merelbeke moest aanvankelijk achtervolgen op Angelo Vandecasteele maar eens deze was bijgebeend, kozen Jennen Mortier, Nathan Sevenois/STAX en uittredend kampioen Ward Van der Kelen/EA meteen het hazenpad. In de voorlaatste ronde dreef Mortier het tempo verder de hoogte in waardoor het groepje uit elkaar spatte. Sevenois werd tien seconden na Mortier tweede. Van der Kelen moest deze keer vrede nemen met de derde podiumplaats. Angelo Vandecasteele strandde op plaats vier.

In de korte cross gingen de overwinning bij de mannen naar Belgisch 1500m-kampioen Pieter Claus/EA en bij de vrouwen naar Lotte Hellinckx/LEBB. Bij de juniores waren topfavoriete Nanouk Stevens/ACW en Rayen Vanderpoorten/KAAG de laureaten.