07/01

PK Limburgs dag 2: meer Limburgers in Heusden dan in Gent

britt-grossard

Britt Grossard (rechts): twee titels bij de juniores.

Voor de tweede keer waren de Limburgse atleten voor de sprint-, horde- en kampnummers van de provinciale kampioenschappen te gast in de Golazo Arena in Heusden.  Het grote verschil met vorig jaar, was dat de hal dit jaar aangenaam warm was.  Met dank aan organisator AV Toekomst.

Om een probleempje op het kruispunt van de verspring- en de hoogspringaanloop te voorkomen, werd in allerijl nog even de hoogspringmat verplaatst.  Hierdoor dreigden de loopnummers een beetje vertraging op te lopen, maar door de vakkundigheid van de Limburgse officials, is dat zeer beperkt gebleven. 

Op sportief vlak vermelden we alvast graag een aantal “dubbels”. Juniore Britt Grossard/AVT nam de 60m en de 60mH voor haar rekening. Bo Nijs/ATLA deed haar dat na bij de seniores in de 60m en het verspringen.  Titels bij de 60m en ver waren er ook voor eerstejaarscadette Britt Zurinckx/TACTJorrit Engelborgs/ADD was de primus in hoog- en verspringen bij de cadetten jongens. Scholiere Margot Delbare/AVT pakte het goud in ver- en hinkstapspringen.  Ondanks een beperkte training ten gevolge van zijn onlangs gestarte opleiding bij Defensie, benaderde junior Thibaut Didden/LOOI zijn PR’s van het hoogspringen en de 60m horden, meteen ook goed voor twee keer goud.  Voor SAC Neerpelt was er tweemaal goud voor cadet Lamine Guisse/SACN. Hij veroverde zijn medailles in het door hem recent ontdekte hinkstapspringen en op de 60mH.

Verder zijn zeker reeds te vermelden: de 2m00 van senior Brett Jacobs/ADD in het hoogspringen, de 1m75 van Gretel Canters/AVT bij de juniores en de mooie 10m92 in het hinkstapspringen van cadette Marie Corstjens/AVT, waarmee ze haar eerste plaats op de jaarranglijst stevig verbetert.

Verdere analyse van de Limburgse prestaties, volgen (net zoals voor de andere provincies) in een @letiekleven tegen het einde van de week.