07/01

PK indoor Antwerpen en Vlaams-Brabant: Belgisch polsstokrecord voor Elien Vekemans

-ldq8920

Elien Vekemans (midden) als kersverse nationale scholierenrecordhoudster op het Vlaams-Brabants polsstokpodium met Tiense meisjes Maayke en Tannekin Vranckx.

Het werd een provinciaal indoorkampioenschap van bijzonder hoog niveau. De atleten hadden er duidelijk zin in want enkele snelle Antwerpse sprinters en de sterke Vlaams-Brabantse kampers zorgden voor een uniek kijkstuk. Enkele top 10-noteringen werden neergezet maar het absolute hoogtepunt was het kersverse Belgische polsstokrecord van scholiere Elien Vekemans/DCLA.

De Leuvense liet de lat op 3m91 leggen en klaarde de klus bij haar eerste sprong. Een eerste applausgolf volgde door de Gentse Topsporthal. Een nieuwe recordpoging op 4m00 was voorlopig nog iets te hoog gegrepen. Ook de andere kampers uit Vlaams-Brabant tekenden present. Bram Ghuys/OEH ging over 2m18 maar in zijn spoor was het junior Lars Van Looy/VAC die eveneens hoge ogen gooide. Zijn 2m07 is de zevende prestatie ooit in ons land. Kogelstoter Arne Vanderborght/DCLA kwam met zijn 15m66 net niet in de top 10 allertijden bij de cadetten maar hij won wel overtuigend. De Antwerpse sprinters gingen bijzonder hard. Junior Simon Verherstraeten/LYRA gaf in de finale van de 60m het goede voorbeeld en snelde naar 7”90. Er is 7”88 vereist om de top 10 binnen te duiken. In de 60m horden zette de Lierenaar een mogelijk nog straffer nummer op. Simon strandde met 7”88 amper 5 honderdsten boven het nationaal record. De seniorestitel in de 60m ging naar Simons trainingsmakker Kobe Vleminckx/ACHL. Met zijn 6”82 zette hij nu al zijn medailleambitie op het BK in de verf. Bij de vrouwen was Elise Mehuys/LYRA bijzonder snel. Met respectievelijk 7”50 en 24”28 in de 60m en 200m, deed ze een ferme hap van haar persoonlijke records. Een klassiek kogelduel tussen Ilya Defrere/DCLA en Matthias Quintelier/AVKA draaide deze keer uit op een overwinning voor de atleet uit Leuven. Met 16m29 stootte hij 5 centimeter verder dan zijn eeuwige rivaal. Beide werpers mochten wel een provinciaal schildje in ontvangst nemen. Cadette Ine Borry/SPBO (2’22”88) won, net zoals broer Thomas (2’11”08), met een straatlengte voorsprong de 800m.

Bekijk hier de resultaten.