15/01

PK cross West-Vlaanderen: Julie Voet en Jonathan Goudeseune oppermachtig

julie-voet-pk-west

Julie Voet oppermachtig voor eigen publiek.

Julie Voet/AVR en Jonathan Goudeseune/FLAC maakten in Roeselare hun favorietenrol helemaal waar. Met groot overwicht pakten ze de provinciale crosstitel.

Het West-Vlaams kampioenschap veldlopen in Roeselare was er eentje zonder veel spanning. Zowat in alle reeksen finishte de winnaar met ruime voorsprong op de concurrentie. Bij de seniores vrouwen stond er geen maat op Julie Voet. De atlete van AV Roeselare liep van bij de start weg van de concurrentie en maakte er zonder echt te forceren een solowedstrijd van. Ze pakte eenvoudig haar eerste provinciale titel bij de seniores vrouwen. Clubgenote Emma Boone werd op ruime afstand tweede.

Ook bij de senioren mannen lag de wedstrijd na één kilometer al in een definitieve plooi. Favoriet Jonathan Goudeseune, nam meteen het heft in handen en liep ronde na ronde verder uit op trainingsmaatje Lukas Outtier. Net als vorig jaar pakte de atleet van FLAC op een overtuigende manier de titel.

Op de korte cross liet Michiel Vanhuysse/AZW er weinig twijfel over bestaan dat hij de beste was. Hij pakte de titel met 22 seconden voorsprong op Reinbert Van Acker/MACW. De wedstrijd bij de vrouwen leek veeleer op een clubkampioenschap van AV Roeselare, want ze bezetten de eerste vijf plaatsen. Estelle Temmerman was finaal de beste voor Jana Vandepoele.

In de jeugdreeksen sprong vooral de demonstratie van junior Tristan Gevaert/HAC in het oog. De Houtlander maakte er een indrukwekkende one-man-show van en finishte met meer dan een minuut voorsprong op Jerome Kindt/AVR.