21/04

PK atletiek eerste grote afspraak van het prille zomerseizoen

-jdc2758

Het Oost-Vlaamse kogelpodium van vorig jaar met Jarno Wagemans (midden), Filip Eeckhout (links) en Leander Casteels (rechts)

Het zomerseizoen komt dit weekend helemaal op kruissnelheid. Op de provinciale kampioenschappen zaterdag en zondag zullen duizenden atleten strijden om de felbegeerde schildjes en medailles.

Voor velen betekent het PK traditioneel de officieuze start van het outdoorseizoen met twee dagen atletiekactie in alle vijf de provincies. In Limburg is TACT Sint-Truiden zowel op zaterdag als op zondag de gastclub. In Antwerpen is het zaterdag in Turnhout te doen. TUAC sprong in voor Vabco Mol dat door omstandigheden niet kon organiseren. Zondag zijn de Antwerpse clubs welkom op de Rode Loop in Merksem (OLSE). In Oost Vlaanderen verdelen VITA (Ninove) op zaterdag en ACW (Sint-Niklaas) op zondag het PK-weekend. In Vlaams Brabant zijn de atleten op zaterdag welkom in Kessel-Lo bij DCLA. Zondag is het de beurt aan VAC met plaats van afspraak in Vilvoorde. AVMO Tielt staat zaterdag en zondag present voor het West-Vlaamse PK. Alle uitslagen zijn te volgen op atletiek.nu

Antwerp Ten Miles

Naast de atleten zullen ook de wegatleten en joggers massaal hun wedstrijdkleren aantrekken. 31.000 mensen hebben zich ingeschreven voor de Antwerp Ten Miles. Met de Kids Run en de Short Run erbij zullen er liefst 37.000 mensen door de koekenstad galopperen. Het is aan te raden om het openbaar vervoer te gebruiken om op de bestemming te geraken. Raadpleeg de website voor meer info. Topfavoriet Michael Somers/CABW gaat voor een derde zege op rij. Hij zal weerwerk krijgen van zijn maatje, Belgisch vice-kampioen veldlopen Pieter-Jan Hannes. Zesvoudig winnaar Nick Van Peborgh/ACBR verdient ook een vermelding. Bij de vrouwen is revelatie van het BK cross Victoria Warpy/ACW iemand om in de gaten te houden. Hanna Vandenbussche/AVR is ook één van de podiumkandidaten.

Verder supporteren we nog voor onze olympische kampioene van 2008 Tia Hellebaut. Zij is kandidaat voor de bestuursraad van European Athletics. Zaterdag op het congres van European Athletics in Belgrado valt de beslissing. Wij duimen!