04/02

PK Antwerpen: derde titel op rij voor Nick Van Peborgh

nd4-7480

Nick Van Peborgh: de wegspecialist is al aan zijn derde provinciale seniorestitel toe.

Nick Van Peborgh/ACBR snelde op het PK cross in Bornem onbedreigd naar zijn derde titel op rij. Bij de vrouwen claimde Shana Lauwers/ATAC haar eerste schildje bij de seniores.

Op het uitdagende parcours (heuvels, boomstammetjes, modder) maakte Van Peborgh er een onemanshow van. Van start tot finish domineerde hij. Na een ruim halfuur crossen triomfeerde de bijna 34-jarige Ekerenaar met 57 seconden (!) voorsprong op Vincent Bierinckx/ACHL die vrijwel heel de koers eenzaam in tweede positie liep. Jan Adriaensen/ACBR leek ook op weg naar een podiumplek. Maar hij stond iets voorbij halfweg met maagklachten langs de kant. Het was Ruben Geys/VMOL die de bronzen medaille won.

Bij de vrouwen duldde Shana Lauwers/ATAC in de openingsronde nog het gezelschap van Britt Vanthillo/ACBR en eventjes ook van Elke Godden/AVKA, die moest lossen na een val bij de steile heuvel. Maar al snel kon Lauwers vlot afstand nemen en de titel veiligstellen. De buit was binnen na 20'19" crossen. Britt Vanthillo (20'28") hield stand op de tweede plek en uittredend kampioene Jolien Boonen/ACHL (20'41") eiste na een sterk slotrondje het brons op. In de korte cross zette Jochem Vermeulen/KAPE een spannend duel met Sebbe Francken/OLSE naar zijn hand. Esther Schouten/VMOL haalde het in de korte cross bij de dames. In de wedstrijden bij de juniores degradeerden Katinka Bassleer/AVZK en Tim Van de Velde/DUFF de rest van het veld.