13/11

Para-WK: Genyn wereldkampioen!

genijn

Para-WK: Zilver voor Haenen, Goud voor Genyn

Peter Genyn is wereldkampioen op de 200 meter rolstoelsprint in de klasse T51. Hij klopte de Fin Piispanen die hem eerder deze week het goud op de 100 meter afsnoepte.

Enkele dagen na zijn zilveren medaille op de 100 meter stond Peter vandaag opnieuw  tegenover zijn eeuwige rivaal Toni Piispanen. Genyn was gebeten om deze keer wel aan het langste eind te trekken tegen de Fin. Erg gefocust reed Genyn een technisch sterke wedstrijd. Hij won goud in een tijd van 37.90 (0.5 seconden sneller dan de Fin) en pakt zo opnieuw een wereldtitel én een kampioenschapsrecord..
De atleet uit Kalmthout reageerde opgetogen na zijn wedstrijd. « Het is schitterend ! Toni Piispanen domineerde het hele seizoen, dus daarom is dit wel geweldig. Ik ben heel tevreden met deze gouden medaille. Als ik terug in België ben, dan eet ik een bakje friet en heb ik drie weken rust. Daarna gaan we opnieuw aan de slag met Tokio als belangrijkste doel. »

Gisteren behaalde Gitte Haenen (T63) met een sprong van 4m41 in het verspringen een zilveren medaille. Vandaag verscheen ze  aan de start van de 100m en  snelde in 15.60 naar een bronzen plaats.

 

Meer info over het WK G-atletiek en de livestream vind je hier.