13/02

Persoonlijk record voor Renée Eykens in Frankrijk

renee

Renée Eykens.

Renée Eykens heeft dinsdagavond in het Franse Liévin haar persoonlijk indoorrecord in de 800m scherper gesteld. Eline Berings liep er voor de derde keer de WK-limiet. De wedstrijd verliep met de Franse slag, en het uurschema liep zwaar uit. Niet evident voor de atleten.

Het was een internationaal topveld met finish onder de 2 minuten waarin Renée Eykens/KAPE in Liévin mocht aantreden. Voor haar ging het een beetje snel, maar dat weerhield haar er niet van een dik persoonlijk record neer te zetten. Ze finishte als achtste, en haar nieuwe besttijd in zaal is voortaan 2:05.33.

"Om te weten waar ik sta zonder specifiek voor de 800m te trainen, besloten we om er eentje te lopen", vertelde Renée vanuit Frankrijk. "Het was drie jaar geleden dat ik nog een 800m in zaal had gelopen. Indoor is het nooit eenvoudig, zeker niet de eerste wedstrijd. Als ik er de komende weken nog zou lopen, weet ik dat ik sneller loop. Maar dat is het doel niet. We werken naar de zomer."

"Ik had misschien gehoopt nog iets sneller te lopen, maar mijn lichaam is de verzuring nog niet gewoon. Ik heb wel op mijn plaats gelopen, zonder mij zoals afgelopen zomer te laten wegduwen. We weten nu waar ik nog op moet trainen, en nemen dit mee richting zomer."

Eline Berings/RCG mocht opnieuw twee keer aantreden. Eerst won ze haar reeks in 8.19, in de finale kwam ze tot 8.13, haar derde chrono deze winter. "Het was niet evident. De wedstrijd liep zwaar uit en verliep heel chaotisch. We moesten lang in de call room zitten. Alweer de WK-limiet en top drie, dus ik ben tevreden. Met veel rust ga ik helemaal afbouwen om dan fris naar het WK te trekken."

Er kwamen liefst 24 Belgen in actie in Liévin. Uitblinkers waren onder meer Jonathan Borlée/RCB en Camille Laus/RCB in de 300m met respectievelijk 32.98 (26 honderdsten boven BR) en 38.26 (tweede aller tijden). Aurèle Vandeputte/HAC klokte een mooie 2:22.67 in de 1.000m, waardoor hij opschuift naar de vijfde plaats aller tijden.