15/08

Onweersbuien gooien tijdschema BK overhoop

img-20200815-180730
Net voor de start van de reeksen van de 200m bij de vrouwen barstte boven Brussel een onweersbui los. De eerste reeks werd nog gelopen, maar daarna werden de wedstrijden opgeschort. Het bleef hevig regenen waardoor de jury de beslissing nam om de reeksen 200m en 1500m te schrappen.

Imke Vervaet/RCG won die eerste reeks van de 200m bij vrouwen in 23”85 in de gietende regen. Gezien de omstandigheden een knappe prestatie, maar veel brengt die haar niet op. De regen bleef met bakken uit de lucht vallen en de reeksen werden opgeschort. Niet veel later besliste de jury om de reeksen van de 200m voor zowel de mannen als vrouwen te annuleren. De titelstrijd zal zondag worden betwist in een rechtstreekse finale waarbij de reeksen worden opgedeeld volgens de tijden op de deelnemerslijsten. Die rechtstreekse finale bij de vrouwen staat gepland om 15u10 en bij de mannen om 15u55.

Niet veel later volgde de beslissing om ook de reeksen van de 1500m te annuleren en eveneens aan de hand van een rechtstreekse finale de medailles te verdelen op zondag. Er stond namelijk heel wat water op de piste, waardoor wedstrijden in de binnenbanen niet aan de orde waren. De rechtstreekse finale van de 1500m bij de vrouwen vindt plaats om 19u05 en bij de mannen om 19u20.

De wheelers werkte hun 200m nog af, weliswaar in de buitenste banen nadat het ophield met regenen. De 800m voor wheelers wordt wel verplaats naar morgen om 17u45. Voor de tienkampers stond nog een 400m op het programma en die mannen zijn wel wat gewoon. Ze werkte hun laatste proef van de dag af in twee reeksen van vier, waarbij ze telkens in de buitenste vier banen liepen.

Morgen volgt dag twee van het Belgische kampioenschap Alle Categorieën, AMH en Meerkampen. Het vernieuwde uurrooster kan je hier raadplegen en alle informatie over de Belgische kampioenschappen kan je hier terugvinden.