07/07

Ontdek de selectie voor de Allianz Youth Memorial Van Damme

jdc-20210903-000092-min

Fien Peusens aan de leiding van de 1000m tijdens de Youth Memorial in 2021

Op 2 september trekken we opnieuw massaal richting het Koningin Boudewijnstadion voor de Allianz Memorial Van Damme. De nieuwe Europese en wereldkampioenen komen in actie in de Diamond League competitie, terwijl de toekomstige kampioenen klaarstaan in het voorprogramma. Want tijdens de Allianz Youth Memorial Van Damme krijgen de beste Belgische scholieren de kans om zich te tonen aan het grote publiek tijdens de grootste atletiekmeeting van ons land.

Op vrijdagavond 2 september nemen onze beste scholieren het tegen elkaar op in het voorprogramma van de Allianz Memorial Van Damme. Zowel voor de meisjes als de jongens staat een 100m, 1000m en 4x100m op het programma. Daarnaast staat voor de meisjes ook verspringen op het programma, terwijl de jongens in het hoogspringen in actie komen. Op de 100m werden al zes atleten geselecteerd. De laatste twee namen worden aangevuld na de Vlaamse en Waalse kampioenschappen voor cadetten en scholieren op 15 en 27 augustus.

Op de 1000m zijn al twaalf atleten zeker van hun plaatsje. De overige vier deelnemers worden ook bekend gemaakt na de Vlaamse en Waalse kampioenschappen. In het hoog- en verspringen krijgen telkens zes atleten de kans om in actie te komen. In beide disciplines kregen al vier atleten een uitnodiging, de overige twee tickets worden ook na de regionale kampioenschappen uitgedeeld. Op de 4x100m zijn ook al zes team zeker van hun plaats. De laatste twee teams worden na de 22 augustus bepaald.

De selectie voor de Youth Memorial Van Damme vind je hier en alle info over de Allianz Memorial Van Damme vind je hier.