09/09

Officiële berichten - 9/9/2020

logo val

ZOMERKALENDER 2020

De zomerkalender 2020 is aangepast. Je kan de kalender terugvinden op onze website.

 

INFO KVV CAD/SCH 12-13 SEPT 2020 HEUSDEN-ZOLDER

Bijkomende info - gezondheidsmaatregelen 

 

INFO BK MEERKAMPEN 26-27 SEPT 2020

Géén toeschouwers, stad Deinze laat maar 200 mensen op terrein toe. Trainer/begeleider vermelden in Alabus zoals bij andere kampioenschappen.

 

BK 10KM OP DE WEG – 11 OKTOBER – LOKEREN ( AVLO)

De inschrijvingen voor dit kampioenschap zijn opnieuw geopend tot en met 20 september 2020.

Inschrijven kan hier

Ter info: De oorspronkelijke inschrijvingen blijven behouden.

 

OPZEG VAN LIDMAATSCHAP: 15 SEPT 2020 – 15 OKT 2020

WIE? Leden die in het huidige (‘19-20) en het vorige (‘18-19) sportjaar wél nog een vergunning hadden.
WANNEER? Opzegging door het verenigingslid: ten vroegste 15 september 2020 en uiterlijk 15 oktober 2020 (postdatum!). Opgelet: een opzeg van lidmaatschap die buiten voornoemde periode gegeven wordt is niet ontvankelijk.
HOE? De opzeg dient te gebeuren via een aangetekend schrijven door het lid aan de vereniging die hij/zij wenst te verlaten (bewijs van aangetekende zending bij te houden tot en met 30 oktober). Het lid meldt in het schrijven naam, voornaam, geboortedatum en ondertekent de opzeg. Voor een minderjarig lid: enkel de wettige vertegenwoordiger dient de opzeg te ondertekenen.
Een kopie van de opzeg dient gelijktijdig maar niet aangetekend te worden overgemaakt aan Atletiek Vlaanderen (t.a.v. An van Honsté). Gelieve duidelijk te vermelden dat het een kopie betreft.
(Voorbeeldbrief )

Het ontslag bij opzegging gaat in vanaf 16 oktober 2020.

 

GEEN G-FINALE, WEL KAMPIOENENVIDEO

Afgelasting G-recrea tijdens G-indoor

De G-recrea-activiteit die voorzien was ter gelegenheid van de G-indoor van 13 december in Gent wordt geannuleerd.

De volgende motieven hebben daarbij een rol gespeeld:

 • de huidige coronamaatregelen en de vrees voor nieuwe opstoten
 • het feit dat het event indoor doorgaat
 • groepsactiviteiten met volwassenen zijn moeilijk in Corona-omstandigheden

Of het BK AMH indoor in december kan georganiseerd worden zal op basis van de coronamaatregelen later bepaald worden. Indien het georganiseerd wordt zal het open staan voor alle AMH-klassen.

Samen in een “Kampioenen”-filmpje
Maar dat betekent niet dat we voor onze atleten met een verstandelijke handicap geen kwaliteitsvol alternatief voorzien: samen mét de atleten én met Balthazar Boma en Markske van “De Kampioenen” maken we een video met beweegoefeningen die ten allen tijde thuis kunnen uitgevoerd worden!

Hoe gaan we te werk?

 • De federatie roept de G-atleten die op 26/9 in Oordegem aan het BK AMH deelnemen op om een bewegingsoefening voor te bereiden. Liefst eenvoudige oefeningen, die door elke atleet met een verstandelijke handicap kunnen uitgevoerd worden.
 • Tijdens het BK AMH van 26/9 maken we een zone waar de atleten hun oefening kunnen komen uitvoeren en de tips kunnen geven. Een professioneel team filmt deze oefeningen. Markske komt dan alvast kijken welke oefeningen hij later zal voorgeschoteld krijgen.
 • Nadien gaat Markske aan de slag: hij voert elke oefening op basis van het beeldmateriaal en de tips uit. Een coach stuurt hem aan en benadrukt de aandachtspunten (educatief aspect van de video).
  Balthazar Boma moedigt hem aan en volgt het op zijn typische manier allemaal kritisch op.

De video wordt op 13/12/2020 gelanceerd, om de G-atleten aan te moedigen om te blijven sporten.

 

OPLEIDING C-OPMETER

De Vlaamse Commissie juryleden organiseert een gratis opleiding C-opmeter.

Voor alle Internationale Competities moet een Internationale Opmeter van Wegwedstrijden aangeduid worden (hiervoor dient de opmeter het A of B-niveau bereikt hebben) om de omloop van Wegwedstrijden, geheel of gedeeltelijk buiten het stadion, te controleren. Ook voor de belangrijkste Nationale wedstrijden is dat noodzakelijk. Atletiek Vlaanderen heeft een C-niveau in het leven geroepen om verschillende types van Nationale wedstrijden te kunnen opmeten. Later kan je in aanmerking komen om een opleiding te volgen tot A- of B- opmeter.

De omloop moet een aanzienlijke tijd voor de competitie opgemeten worden. De Opmeter dient te onderzoeken en te bevestigen dat de omloop conform is met de Reglementen voor Wegwedstrijden. Hij/zij dient er ook voor te zorgen dat de Artikels 31.20 en 31.21 van de Competitiereglementen nageleefd worden voor het geval er een Belgisch of Wereldrecord zou gevestigd worden. Hij moet er zich tijdens de loopwedstrijd van vergewissen dat de omloop die de atleten afleggen dezelfde is als eerder opgemeten en goedgekeurd. Daarna zal hij aan Atletiek Vlaanderen het correcte certificaat bezorgen.

 • De opleiding zal bestaan uit een theoretisch gedeelte, praktische proeven en een kleine schriftelijke test.
 • Er dient geen specifiek materiaal aangeschaft te worden voor deze opleiding. 
  Ervaring als jurylid is wel vereist.
 • Lesgever: Luc Ceulemans
 • Wanneer: 14 en 15 november 2020 (2-daagse opleiding: Deelnemers die dit wensen kunnen op eigen kosten in de onmiddellijke omgeving overnachting voorzien.)
 • Waar: Putbosstadion te Oordegem (Lede)
 • Alle deelnemers ontvangen een deelnameattest.

  Inschrijven kan tot en met zondag 20 september 2020 bij anvh@atletiek.be

 

OPLEIDING CLUBJURYLID

Meer info

 

OPLEIDING INITIATOR RUNNING SINT-NIKLAAS

In het najaar (vanaf 14/11) is een Initiator Running opleiding voorzien in Sint-Niklaas. Enerzijds als pilootproject en anderzijds omwille van de onzekere coronasituatie zal deze opleiding in grote mate digitaal georganiseerd worden (deel zelfstudie, webinars, (individuele) videochats). Cursisten zullen slechts op 2 momenten fysiek moeten aanwezig zijn. Voor die fysieke aanwezigheid voorzien we zeker Sint-Niklaas als locatie maar op basis van de inschrijvingen kunnen ook andere locaties bepaald worden.

Met deze digitale opleiding hopen we dan ook cursisten te bereiken van het hele Vlaamse land.

Lessenrooster

Meer info en inschrijving: zie opleidingskalender Running.

 

RUNNING&CO DAG 7/11

De Beleidscommissie Recreatie besliste om de Running&Co dag van 7 november niet fysiek te organiseren. Er wordt wel een Running&Co maand voorzien met opstart op 7/11 en een invulling van webinars gedurende de hele maand. Daarnaast starten we ook op 7/11 een verbindende activiteit tussen de clubs, waarover later meer info volgt.

Deelname aan één van de elementen van de Running&Co maand komt in aanmerking voor het Recreatiesportfonds.

De concrete invulling van de Running&Co maand wordt uiterlijk eind september verspreid.

 

RECREATIESPORTFONDS

De aanvragen voor het Recreatiesportfonds kunnen ingediend worden via deze link.

De link blijft beschikbaar op de website, waar je ook het reglement kan raadplegen en het document “Loopbegeleiders 2020” kan downloaden voor het indienen van de actieve loopbegeleiders.

Zoals reeds eerder gemeld werd het reglement aangepast aan de uitzonderlijke corona-omstandigheden.

Aanvragen moeten uiterlijk 15/11 online ingediend worden.
Gezien tot eind november nog webinars zullen georganiseerd worden die in aanmerking komen als bijscholing voor loopbegeleiders, zal de berekening van de bijdrage uiterlijk 2/12 doorgestuurd worden naar de clubs. Tegen 15/12 moeten dan de verantwoordingsstukken ingediend worden om de fondsen te bekomen.

Bondig:

 • Vanaf nu tot 15/11: aanvraag online door de club
 • 2/12: feedback fondsen door de VAL aan de club
 • 15/12: indienen verantwoordingsstukken door de club

 

VERSLAGEN

Het verslag van de BC jeugd van 20/8 staat online.

Het verslag van de BC Recreatie van 7/9 staat online.