07/01

Officiële berichten - 7/1/2022

logo val

WINTERKALENDER 2021-2022

Afgelasting:

 • 22114 – 23/1/2022: 31ste dames- en herencross (SPBO)

Aanpassing:

 • 22126 – 20/2/2022: 22ste Veldloop der Noorderkempen (ESAK)
  De reeds bestaande veldloop te Essen op 20 februari wordt een ‘Open PK Antwerpen’ vermits het PK dat voorzien was in Hulshout afgelast werd. Het tijdschema zal nog aangepast worden.

KVV INDOOR 2022

Alle info betreffende de Vlaamse Indoorkampioenschappen werd aangevuld op onze website. Aangepaste tijdschema’s volgens de geldende coronamaatregelen.

Nieuw is dat de inschrijvingen (én selectie) voor de (uitsluitend) Vlaamse Kampioenschappen gebeuren via Atletiek.nu. Deze inschrijvingen kunnen gebeuren door de atleten zelf en blijven 1 dag langer mogelijk dan vroeger, dus tem de dinsdag voor het kampioenschap. Er is nadien echter geen periode meer om vergeten inschrijvingen te melden, gezien iedereen ten allen tijde zijn/haar inschrijving kan nakijken.

Opgelet! Dit geldt voorlopig alleen voor deze 2 kampioenschappen: KVV CAD/SCH van 23 januari 2022 en KVV AC van 30 januari 2022.

NEEM EEN KIJKJE IN ONZE OPLEIDINGSKALENDER!

Start 2 Coach
Er starten de komende maanden héél wat Start 2 Coaches op. Dit is de ideale opleiding voor alle trainers die nog niet beschikken over een attest of diploma. Je leert binnen deze Start 2 Coach de basisprincipes van verantwoord training geven. En je gaat tijdens de opleiding naar huis met een afgewerkte spelenmap die je kan gebruiken in de club voor Kangoeroes, Benjamins en eventueel oudere atleten.

Opgelet! De Start 2 Coach heeft NIET dezelfde invulling als de Aspirant-Initiator en wordt hier ook niet mee gelijkgesteld! We sommen de S2C opleidingen die dit voorjaar starten hier even voor je op:

 • Haacht: start 8/1
 • Beveren: start 15/1
 • Alken: start 10/2 (avondopleiding)
 • Vilvoorde: start februari
 • Brugge: start 11/2
 • Geel: start 26/2
 • Evergem: start 12/3
 • Kapellen: start 13/3
 • Mol: start 19/3
 • Diest: start 30/4
 • Hamme: start 14/5

Initiator Atletiek
In het voorjaar staan maar liefst 4 Initiator Atletiek opleidingen gepland:

 • Tienen: start 5/2/2022
 • Merelbeke: start 22/1/2022
 • Brussel: start 29/1/2022
 • Turnhout: start 22/1/2022

Deze opleiding werd toegankelijker gemaakt door een aantal vakken om te zetten naar E-learningmodules. Hierdoor kan je nu de Initiator Atletiek reeds behalen in 6 fysieke lesdagen aangevuld met enkele examenmomenten. De vernieuwde Start 2 Coach werd ook reeds geïntegreerd binnen de opleiding. De opleiding Initiator Atletiek is de eerste stap naar een hoger atletiekdiploma!

Binnen deze opleiding leer je trainingen op te stellen voor Kangoeroes en Benjamins, leer je de belangrijkste basisprincipes van verantwoord training geven, leer je de opleidingsvisie van de federatie kennen, leer je wat basismotoriek is voor de verdere ontwikkeling en tenslotte komen ook de vernieuwde wedstrijdvormen van Kangoeroes en Benjamins aan bod.

Instructeur B Atletiek
Er start dit voorjaar slechts 1 Instructeur B Atletiek opleiding. Deze gaat van start op 29/1 te Leuven. Tijdens deze opleiding ligt de focus vooral op het aanleren van de basistechniek en methodiek van de loopnummers, springnummers en werpnummers met het oog op de doelgroep Pupillen en Miniemen. Andere vakken zoals ‘transfer in atletiek’, ‘multimedia in atletiek’ en ‘talentoriëntatie’ vervolledigen deze opleiding. Wil je jouw kennis dus verder uitbreiden als jeugdtrainer of ben je van plan om door te stromen naar Trainer B of A dan is deze opleiding geschikt voor jou!

Heb je reeds een Initiator Atletiek behaald voor 2019? Dan heb je zelfs een aantal vrijstellingen voor deze opleiding!
Opgelet! Deze opleiding kan pas gevolgd worden na het behalen van het Algemeen Gedeelte Instructeur B en het Technisch Jeugdbrevet.

Trainer B M2A
Deze module dient met succes eerst voltooid te worden door iedereen die graag wil deelnemen in een Trainer B opleiding. In het najaar staan alle opleidingen Trainer B in de spring- en werpnummers op het programma (lessenroosters volgen later). Trainer B Meerkamp, (Halve) Fond en Sprint-Horden komen opnieuw aan bod in 2023.

Module 2A van de Trainer B gaat dit voorjaar van start op 5/2 te Brussel. In het najaar zal ook nog een extra opleiding plaatsvinden.
Opgelet! Een aantal toelatingsvoorwaarden dienen voldaan te zijn om aan deze opleiding te kunnen starten.

Onze opleidingskalender vind je terug op onze website.

Voor verdere informatie over de opleidingen raadpleeg eerst volgende webpagina.
Verder nog vragen? Stuur dan een mailtje naar Sietske Lenchant.

VERSLAGEN

Je kan de verslagen van volgende vergaderingen terugvinden op onze website: