06/08

Officiële berichten - 6/8/2021

logo val

VOLUIT VOOR START2RUN IN HET NAJAAR!

Nu we weer volop mogen sporten willen we van het najaar gebruik maken om al die vrije lopers die tijdens de coronaperiode de kriebel te pakken kregen te leiden naar onze verenigingen. Dat kan met een Start2Run-programma, gericht naar 5km, 10km of zelfs 15km. Op die manier maken mensen kennis met de club en kan je ze aan de club binden. Start2Run is een opstap voor elke nieuwe recreant!

Promotie
Zorg ervoor dat je

  • duidelijke informatie hebt op de website van de club, waarnaar je kan refereren in posts op sociale media (Facebook, Instagram)
  • een infosessie organiseert waar geïnteresseerden alvast kunnen inschrijven
  • de gemeente onder de arm neemt om samen promotie te maken
  • info bezorgt aan artsen en kiné’s in de buurt. Vraag om door te verwijzen. Schakel daarbij de eigen leden in (die hun arts/kiné kunnen aanspreken)
  • al je leden informeert want die hebben allemaal familie die interesse kunnen hebben
  • niet enkel focust op de Start2Run sessie maar zeker ook op het levenslang blijven sporten om gezond te blijven.

De club kan affiches bekomen om de activiteit(en) aan te kondigen (indooraffiches + weerbestendige). Hierop zal het nieuwe Start2Run logo + het logo van Running&Co bedrukt zijn + ruimte voor eigen info (startdatum, dagen en uren van de activiteit, contactpersoon, deelnameprijs). Je kan de affiches aanvragen via Nick Janssens.

Aansluiting
Elke Start2Run deelnemer wordt aangesloten in hetzelfde statuut als een recreant en beschikt dus over een sportverzekering voor het hele sportjaar. Personen die al in september of oktober starten worden door de administratie van Atletiek Vlaanderen automatisch overgedragen naar het volgende sportjaar. De club betaalt slechts één maal het lidgeld aan de federatie (€ 13). Zo blijven deze deelnemers verzekerd tot eind oktober 2022. Maak hen daarop attent, moedig hen aan om te blijven sporten.

Om een zicht te behouden op het aantal Start2Run deelnemers (onder welke variant ook) worden zij in Alabus ingevoerd als Start2Runner (lopertje). Dit statuut is helemaal hetzelfde als het recreantenstatuut. Start2Runners zijn dus ook volwaardig lid van de club.

Nieuwe Start2Run logo
Hierbij het nieuwe Start2Run logo. Wij vragen u enkel dit logo te gebruiken bij uw communicatie en dit ook aan te passen op uw website.

Brevetten
Na 4 weken stuur je het aantal nodige brevetten (+ van welke soort: 5km-10km-15km) door naar Nick Janssens. Deze aantallen moeten overeenstemmen met het aantal ingevoerde nieuwe Start2Runners (+ eventuele bestaande leden die deelnemen). Op die manier worden de brevetten zeker tijdig aangeleverd.

Meer info over Start2Run kan je hier steeds terugvinden op onze website.

IEDEREEN AAN BOORD!

Iedereen Aan Boord is een interventieproject ontwikkeld door Thomas More, samen met partners uit de Vlaamse sport- en welzijnssector. Het doel van Iedereen Aan Boord is het ondersteunen van clubs en trainers bij het voorkomen of tijdig opmerken en stoppen van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. In het najaar wordt het vormingstraject voor trainers ook voor jou club aangeboden.

Het traject omvat drie sessies van ongeveer een uur waarin we de trainers bijscholen en met elkaar in gesprek laten gaan over seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sportclub. Het opzet van deze bijeenkomsten is gericht op het uitwisselen van standpunten en ervaringen. Zo verhogen we de waakzaamheid voor grensoverschrijdend gedrag en zullen trainers beter weten hoe gepast te reageren. Deze drie momenten worden begeleid door een professional van Iedereen Aan Boord.

De vormingssessies kunnen ingepland worden op het meest geschikte moment voor de trainers die willen deelnemen, bijvoorbeeld net voor of net na een training. Dit kan in de tweede helft van 2021 plaatsvinden. Er kunnen minimaal vijf en maximaal acht trainers deelnemen. Als het dan wel mag, gebruiken we hiervoor graag een rustig lokaal in de sportclub. Als dat corona-gewijs niet kan of het weer ons goedgezind is, dan kunnen de sessies ook in de open lucht doorgaan. De sessies met échte getuigenissen zijn “eyeopeners” voor de deelnemende trainers en ook heel boeiend om te volgen.

Deze vorming is volledig gratis én deelnemers ontvangen een deelnamebewijs. Ziet jouw club het zitten om hieraan deel te nemen? Geef dan zeker een seintje via Tine Vertommen met alvast de weekdagen en uren (bv. woensdag en vrijdag om 20u) waarop de sessies zouden kunnen doorgaan. Zet Paula in cc. van de mail zodat we op de hoogte zijn van je deelname.

TICKETACTIE ALLIANZ MEMORIAL VAN DAMME

De ticketverkoop is weer uit de startblokken geschoten. Voor de clubs van Atletiek Vlaanderen en de LBFA is er een leuke extra motivatie om zoveel mogelijk clubgenoten, vrienden en familie te overtuigen mee te komen naar de Memorial. We streven naar volle tribunes en willen jullie belonen voor jullie hulp!

Spoor jullie leden zoveel mogelijk aan om tickets voor zichzelf, familie en/of vrienden nu al te bestellen via de unieke ticketactie via deze link. Het ticketplatform is enkel toegankelijk voor atletiekclubs en zij maken zo kans op leuke beloningen voor je club. Hoe meer ticketomzet er gemaakt wordt via jouw club, hoe meer kans de club maakt op één van de vele prijzen. Wie weet loopt jouw club wel een eigen 100m op vrijdag 3 september tijdens de Allianz Memorial Van Damme!

Alle info en een overzicht van de te winnen prijzen kan je hier terugvinden.