30/07

Officiële berichten - 30/7/2020

logo val

FEDERALE ZOMERKALENDER 2020

De federale zomerkalender 2020 is aangepast, wijzigingen zijn aangeduid in het rood. Je kan de kalender terugvinden op onze website.

ZOMERKALENDER 2020

De nieuwe beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad op 27 juli en het daaropvolgende verbod van enkele steden en gemeenten hebben ingrijpende gevolgen voor de geplande start van het wedstrijdseizoen op 1 augustus.

Een aantal clubs hebben hun geplande meeting moeten annuleren en voorlopig zijn er al elf van de vijftien geplande wedstrijden tijdens de komende twee weken geannuleerd. Atletiek Vlaanderen heeft ook enkele belangrijke knopen moeten doorhaken en heeft beslist om het KVV Cadetten en Scholieren van 22 en 23 augustus en het KVV Masters van 20 september te annuleren. Meer info over de organisatie van de Belgische kampioenschappen volgt binnenkort na overleg met de LBFA.

Een ander ingrijpend gevolg van de afgelopen Veiligheidsraad is het aantal toegelaten aanwezigen tijdens een wedstrijd. Gezien het zo goed als onmogelijk is om volledig aparte stromen te organiseren voor publiek, atleten en medewerkers/jury heeft Atletiek Vlaanderen beslist om maximum 200 aanwezigen toe te laten in het stadion op hetzelfde moment. Daaronder horen zowel atleten, jury, medewerkers én publiek. De aangepaste zomerkalender kan je terugvinden op onze website.