03/12

Officiële berichten - 3/12/2021

logo val

WINTERKALENDER 2021-2022

Afgelastingen:

  • 22007 – 4/12/2021: Indoormeeting Kan/Ben (BVAC)

ZOMERKAMPIOENSCHAPPEN 2022

Kandidaturen organisatie:
Voor het organiseren van het Belgisch Kampioenschap AC (25-26 juni 2022) kunnen de verenigingen van Atletiek Vlaanderen hun kandidatuur indienen bij Josefien tem 20/12/2021.

Insteekbedrag onder gesloten omslag aan Josefien bezorgen.
Opgelet: voor dit BK geldt er een apart lastenboek, je kan het lastenboek hier terugvinden.

TOEKENNING ZOMERKAMPIOENSCHAPPEN 2022

Onderstaande pistekampioenschappen zijn toegewezen aan de betreffende clubs:

  • Kampioenschap van Vlaanderen Alle Categorieën (Za 14 mei): OLSE
  • Kampioenschap van Vlaanderen Masters (Za 17 sep): OB

KAARTEN CLUBAFGEVAARDIGDEN

De kaarten van clubafgevaardigden (2022) zijn verstuurd naar de clubsecretarissen. Omwille van het verplichte thuiswerk zullen de vergunningen op minder frequente basis verzonden worden.

AFSCHAFFING ROZE EN WITTE PISTEKAARTJES 2022

Naar analogie van de veldloopkaartjes heeft de beleidscommissie competitie beslist om ook de roze en witte pistekaartjes af te schaffen vanaf 2022. Clubs mogen hun resterende kaartjes terugsturen of terugbrengen naar de kantoren van de federatie zodat deze terugbetaald kunnen worden.

Belangrijk om de kaartjes terugbetaald te krijgen:

  • ze moeten verpakt worden per 250
  • het totaal aantal kaartjes moet meegedeeld worden
  • de deadline voor het terugbrengen is 31 januari 2022

EHBO IN DE SPORTCLUB

Sporten is gezond, maar af en toe loopt het mis op of naast het sportveld of de sportmat. In zo'n situatie is het van groot belang dat je weet wat er aan de hand is en wat je moet doen om de persoon in kwestie te helpen. Gezond Sporten vzw helpt je graag op weg om op elk moment eerste hulp te kunnen bieden zodat elke sporter zo snel en zo goed mogelijk geholpen kan worden!

Enerzijds werkten ze in samenwerking met EHBO-koffer.nl enkele tips & aankoopadviezen uit voor een standaard EHBO-voorziening. Dankzij deze samenwerking kunnen sportclubs eveneens genieten van een korting bij aankoop van een EHBO-koffer. Anderzijds werkten ze samen de Vlaamse Trainersschool en het Rode Kruis een e-learning uit zodat iedere medewerker of vrijwilliger in een sportclub EHBO zou kunnen toepassen indien nodig!

Ontdek hier hoe jouw club kan genieten van een korting van 10% op de aankoop van een EHBO-koffer en hoe je je kan inschrijven voor een e-learning ‘Eerste hulp in de sportclub'. Bij deze e-learning zal je een erkend bijscholingsattest van de Vlaamse Trainersschool ontvangen.

DOEBOEK TEGEN PESTEN

Het doeboek ‘Time-Out tegen Pesten’ wil sportende kinderen van 10 tot 12 jaar helpen om te praten over pesten en om te reageren wanneer ze pesten zien. In het doeboek vind je leuke stripverhalen, nuttige tips, sportieve oefeningen, gezonde recepten, een zoekplaat en een sportief ganzenbord. Sommige activiteiten kan het kind alleen doen, andere spelletjes zijn bedoeld om samen met teamgenoten, ouders of vrienden te spelen.

Het doeboek is een perfect cadeau voor deelnemers aan wedstrijden, sportkampen, stages, als eindejaarsgeschenk of om uit te delen tijdens de Week tegen Pesten van 18 tot 25 februari 2022. De stukprijs van het Doeboek is €8, vanaf 100 exemplaren betaal je €3,5/exemplaar.

Atletiek Vlaanderen wil aanvragen van clubs verzamelen om zo de beste prijs te bekomen. Wil je als club het Doeboek tegen Pesten aankopen voor (een deel van) jouw leden? Stuur het aantal gewenste exemplaren voor 15 december door naar Paula, wij doen een gezamenlijke bestelling zodat we het Doeboek kunnen aanbieden aan max. € 3,5/exemplaar. Let wel: we sluiten de bestellingen stipt af op 15/12! Meer info op onze website.

VERSLAGEN

Je kan het verslag van volgende vergadering terugvinden op onze website: