24/05
Officiële berichten - 24/05/2017
ZOMERKALENDER
Nieuw:
WEG
- 171202 (06/10/2017 – OB): “Coq trail De Haan” Meer info in bijlage.
- 171211 (26/08/2017 – ACG): “MannekenPis Trail” Meer info in bijlage.
DAG VAN DE TRAGE WEG 2017
Trage wegen doen bewegen: ze vormen de ideale uitvalsbasis voor een aangename nevenactiviteit voor uw recreantengroep.
Doe mee tijdens het campagneweekend, 14 en 15 oktober 2017.
Verenigingen die een initiatief uitwerken kunnen rekenen op ondersteuning en promotie door Trage Wegen vzw. Alle soorten activiteiten op, langs en over trage wegen zijn mogelijk: een tragewegenjogging, een natuurloop, een verkennende wandeltocht, een gezinsevenement, …
Laat je inspireren via deze website, organiseer één van de vele activiteiten in heel Vlaanderen en reken op bekendmaking door Trage Wegen vzw. Vragen? Neem contact op met Sofie via e-mail of 09/331 59 23.
NUTTIG VOOR (JEUGD)TRAINERS: GRATIS ONLINE CURSUS ROND HET THEMA 'OMGAAN MET OPVALLEND GEDRAG'
Het Instituut voor Sportbeheer (ISB), de koepel van de gemeentelijke sportdiensten, lanceert een online introductiecursus rond het thema 'omgaan met opvallend gedrag', bestaande uit 20 korte video-presentaties. Eerst komt de opvoedende rol van de trainer/coach/sportbegeleider aan bod aan de hand van de 'Circle of courage' (een professioneel begeleidingsmodel). Vervolgens worden enkele handige opvoedingsstrategieën toegelicht en worden drie soorten specifiek opvallend gedrag besproken. Het gaat over ADHD, ASS en gedrags- of emotionele stoornissen. Telkens wordt kort stilgestaan bij deze inhouden, hoe je deze kan herkennen én hoe je er best om mee kan gaan. Deze laagdrempelige online introductiecursus is volledig gratis. Neem een kijkje op volgende website.
PROVINCIALE INFOSESSIES OVER NIEUWE FINANCIËLE MOGELIJKHEDEN G-SPORT
Omwille van een veranderend sportlandschap werden nieuwe G-sportsubsidiereglementen uitgewerkt door de verschillende actoren. Deze reglementen worden tijdens de komende weken in elke provincie toegelicht. Daarbij zullen de verschillende actoren zichzelf én de financiële ondersteuningsmogelijkheden presenteren. De infosessie G-sport kan je volgen op één van de volgende locaties:
- 12 juni in Antwerpen (Huis van de Sport)
- 13 juni in Neerpelt (Schouwburg)
- 15 juni in Leuven (Dirk Boutsgebouw - VAC)
- 19 juni in Gent (Sport Vlaanderen Gent)
- 20 juni in Brugge (Sport Vlaanderen Brugge)
en gaat telkens door van 18u30 tot 20u30.
DE HITTE TEGEMOET…
Tips om aandoeningen bij warm weer te voorkomen
Gelet op de warme weersomstandigheden die voor de komende dagen voorspeld worden willen we de volgende richtlijnen meegeven aan organisatoren en deelnemers aan wedstrijden:
1. Beschermen tegen de zon
Pas de kleding aan: draag lichte, ademende kledij , helder van kleur. Wissel regelmatig van shirt. Een pet houdt het hoofd koel en beschermt gezicht en nek tegen verbranding. Tegen felle schittering van de zon is een zonnebril of donkere contactlenzen geen overbodige luxe. De huid kan het best beschermd worden met een zonnebrandcrème met een goede beschermingsfactor
2. Voldoende vocht – geen alcohol
Zorg ervoor voldoende te drinken en drink voor je dorst hebt. Water is de beste dorstlesser. Vermijd alcoholische dranken en cafeïnehoudende dranken (koffie, thee), deze verergeren enkel de gevolgen van hitte.
3. Mineralen en koolhydraten aanvullen
Bij langere trainingsperioden en tijdens wedstrijden is het verstandig om niet alleen het vocht maar ook de mineralen en koolhydraten aan te vullen. Isotone dranken zijn hiertoe uitstekend geschikt.
4. Géén zouttabletten
Vroeger werden zouttabletten soms aanbevolen op warme, hete wedstrijddagen. Doe dit echter niet. Hoewel het juist is dat zweet zout bevat, is het gebruiken van zouttabletten vergelijkbaar met het drinken van zeewater als je dorst hebt. Het verergert het probleem alleen maar. Drink ruim vocht en vul het verlies van zouten aan met het natuurlijke zout van je voeding.
5. Kans op herhaling
Mensen die in het verleden problemen met de warmte hebben gehad, lopen een groter risico op een herhaling en doen er verstandig aan activiteiten in de zon tot een minimum te beperken.
Aan de organisatoren van wedstrijden vragen we om de volgende maatregelen te treffen:
- Voorzie voldoende water voor deelnemers, medewerkers en juryleden
- Voorzie schaduwrijke plaatsen dmv. parasols of open tenten
- Zorg zeker voor een hulpdienst