29/09

Officiële berichten - 29/9/2023

logo val

Ticketverkoop Paralympische Spelen 

Vanaf maandag 9 oktober start de ticketverkoop voor de Paralympische Spelen in Parijs 2024. Van 28 augustus tot en met 8 september 2024 vindt 's werelds grootste G-sportevenement plaats in de Franse hoofdstad. De Paralympische beweging in België wil er zoveel mogelijk Belgische supporters ontmoetten. Via onderstaande link vind je al info over de ticketverkoop, die in tegenstelling tot de Olympische Spelen als een 'first-come, first-served' zal gelanceerd worden. 

Ticketverkoop Paralympische Spelen Parijs gaat van start op 9 oktober | Paralympic Team Belgium

 

Ondersteun jouw vertrouwenspersoon!

Als vertrouwenspersoon in de club kan je met jongeren, trainers of bestuurders praten over grensoverschrijdend gedrag, zowel reactief naar aanleiding van een voorval maar ook preventief. Het “vlaggensysteem” is daarvoor een heel bruikbare tool waarbij je op basis van 6 criteria gaat praten over het al dan niet aanvaardbaar zijn van bepaald gedrag. Dat systeem bestaat ook in een jongerenversie, met een kaartenspel waarbij verschillende situaties gesimuleerd worden. Het duopakket Sport met Grenzen kan je nu aankopen à € 29 ipv. de normale prijs van € 48. 
Daarnaast is er ook een tool voor sportouders. 
Het volledige clubpakket Ethisch Sporten is te koop voor € 39 ipv. € 76.

Zorg voor ondersteuning van jouw vertrouwenspersonen en bestel nu voor hen het volledige pakket via bovenstaande linken! 

 

Daarnaast worden regelmatig vormingen georganiseerd waarbij deze tools aan bod komen. Het volledige vormingsaanbod vind je hier.

Ook tijdens de Opleidingsdag van de VAL, op 14/10 te Gent, worden vormingen voorzien betreffende Sport met Grenzen (het vlaggensysteem), de werking van de vertrouwenspersoon in de club, case-bespreking en voeren van moeilijke gesprekken. Raadpleeg het programma van de Opleidingsdag voor verdere info!

 

VERSLAGEN

·        Het verslag van de Beleidscommissie Jeugd van 18/9 staat online op de website