22/12

Officiële berichten - 22/12/2020

logo val

FEDERALE WINTERKALENDER 2021

De federale winterkalender is bijgewerkt en kan je terugvinden op onze website. De Vlaamse Atletiekliga heeft beslist om volgende kampioenschappen in januari te annuleren: KvV indoor Cad/Sch en KvV indoor AC.

FEDERALE ZOMERKALENDER 2021

De federale zomerkalender werd bijgewerkt met volgend kampioenschap:
Za 2/10            BK Werpvijfkamp Masters         Beveren (VOLH)

HUIDIGE CORONAMAATREGELEN: EXTRA INFO

Jonge sporters die 13 jaar worden in 2021 mogen blijven trainen en spelen tot het einde van het lopende sportseizoen. Dat verduidelijkt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. Volgens de huidige coronaregels mogen alleen de 'kinderen tot 13 jaar' nog samen sporten in georganiseerd verband. Een zeer rigide toepassing van de leeftijdsregels zou betekenen dat die jongeren moeten uitgesloten worden van trainingen of wedstrijden en dus halverwege het seizoen zouden moeten afhaken. Vlaams minister van Sport Ben Weyts verduidelijkt dat jonge sporters die 13 jaar worden in 2021 mogen blijven trainen en spelen tot het einde van het lopende sportseizoen.

Onze tweedejaars miniemen mogen dus blijven trainen in hun huidige trainingsgroep.

NIEUWE AANVRAAGPERIODE VOOR ZOMERWEDSTRIJDEN

De huidige maatregelen tegen de verspreiding van het COVID-19 virus gelden momenteel tot 15 januari 2021. Indien de cijfers het toelaten volgt na 15 januari een versoepeling van de maatregelen. De mate waarin wedstrijden kunnen plaatvinden zal afhangen van de op die moment geldende maatregelen, maar het wedstrijdaanbod zal hoe dan ook beperkter zijn dan andere jaren. Daarom heeft de Vlaamse Atletiekliga beslist om het zomerseizoen vroeger te laten starten om meer wedstrijdmogelijkheden te creëren voor alle atleten.

Indien wedstrijden na 15 januari mogen plaatsvinden, zullen we nog steeds rekening moeten houden met strenge voorwaarden. Net zoals afgelopen zomer zal het aantal toegelaten atleten beperkt worden, waardoor de mogelijkheden om aan wedstrijden deel te nemen voor veel atleten beperkter zal zijn. Om iedereen de kans te bieden om in competitie te treden, laten we het zomerseizoen een maand vroeger opstarten. Een zomerwedstrijd organiseren in 2021 zal al mogelijk zijn vanaf 1 maart. Op die manier kunnen we het wedstrijdaanbod uitbreiden en meer atleten de kans bieden om zich te tonen tijdens een wedstrijd.

De aanvraagperiode voor zomerwedstrijden wordt verlengd tot en met 31 december 2020 en dit via de normale procedure via Alabus. Hou er rekening mee dat de aanvraag op dit moment onderhevig is aan de huidige maatregelen. Indien de maatregelen veranderen, volgt een nieuwe bevraging bij de wedstrijdorganisatoren. We blijven dus steeds afhankelijk van de beslissingen van het Overlegcomité, maar met deze beslissing willen we atleten, trainers en wedstrijdorganisatoren een perspectief op wedstrijden aanbieden.

BEVRAGING CLUBS

Vandaag is er een bevraging via mail vertrokken naar alle clubs met een indoormeeting, veldloop of wegwedstrijd na 15 januari. We hebben als federatie namelijk een korte bevraging opgesteld om de heropstart van onze competitie te kunnen voorbereiden. Clubs hebben nog tot en met zondag 3 januari de tijd om deze bevraging in te vullen.

GRATIS M-FACTOR BESTUURSWORKSHOP

M-factor bouwt aan een motiverend sportend Vlaanderen en richt workshops in voor trainers, ouders én het bestuur. De M-factor Bestuursworkshop (2u) is momenteel nog GRATIS omdat het nog in een try-out fase kadert.

Het doel is het opmaken van een motiverend actieplan op clubniveau. Elke bestuurder doet aan zelfreflectie over zijn/haar eigen M-factor en het bestuur krijgt een beeld van de perceptie van de trainers over de bestuursgroep.

Er wordt aangereikt hoe je volgens M-factor beter kan motiveren vanuit het bestuur, waarop je als clubbestuur kan inzetten, afgestemd op de clubwaarden. Het functioneren van het bestuur op motivationeel gebied wordt dus grondig onder de loep genomen, om met kleine veranderingen en acties grote motivatie-effecten te veroorzaken.

Wanneer de club later het traject voor de trainers voorziet, alsook een workshop voor ouders organiseert, ontvang je als club het certificaat van M-club. Voor meer info: Silke@mfactor.be - website M-factor

OPENINGSUREN BURELEN VLAAMSE ATLETIEKLIGA

Onze kantoren zullen gesloten zijn op de volgende dagen:

  • 24 december
  • 25 december
  • 30 december
  • 31 december
  • 1 januari