02/08

Officiële berichten - 2/8/2019

logo val

SELECTIEPRINCIPES BK 10.000M OP DE PISTE IN 2020

Seniores mannen
Maximum 30 deelnemers – selectie op basis van gelopen tijden in 2019 of 2020 op één van de volgende afstanden: 5000m, 10.000m op de piste (met officiële tijd) en het BK 10km op de weg (met officiële tijd).

Seniores vrouwen en Masters mannen en vrouwen
Geen maximum aantal deelnemers.
Iedereen die voldoet aan één van de volgende voorwaarden kan deelnemen:

  • in het seizoen 2019 of 2020 een 5000m of 10000m gelopen hebben op de piste (met officiële  tijd)
  • in 2019 deelgenomen hebben aan het BK 10km op de weg (met officiële tijd)
  • voor de masters: op BK veldlopen masters 2020 podium behalen in de eigen leeftijdscategorie

Het tijdschema en verdeling van de reeksen wordt definitief opgesteld na de inschrijvingen.

AANMELDING SPECIALISATIEMODULES TRAINER B

Trainers die dit najaar willen starten met de specialisatiemodules Trainer B Atletiek – disciplines HOOG en/of VER/HSS en/of PSS en/of DISCUS en/of KOGEL en/of SPEER en/of HAMER dienen zich uiterlijk op 31 augustus aan te melden via Sofie

De springnummers zullen doorgaan in Leuven, de werpnummers in Herentals. De lessen gaan door op zaterdagen vanaf november en zullen gespreid worden over een dik half jaar.

Aangezien we de voorbije jaren meermaals eerst gepuzzeld hebben aan lessenroosters en accommodaties gereserveerd hebben om nadien deze modules te moeten annuleren wegens te weinig deelnemers, draaien we die volgorde nu om. Vandaar de vraag tot aanmelden.

AG URBAN MEMORIAL POLSSTOK

Op vrijdag 16 augustus wordt de AG Urban Memorial Polsstok georganiseerd op de Vismarkt in het centrum van Brussel. Een unieke kans om de Belgische top in het polsstokspringen op deze spectaculaire locatie aan het werk te zien!

In het internationaal programma mogen we niemand minder dan de kersverse Belgische recordhouder Ben Broeders en de voormalige recordhouder Arnaud Art tot de deelnemers rekenen. Onze Belgen zullen stevige concurrentie krijgen van de Nederlander Rutger Koppelaar die dit jaar al 5m71 overschreed.

We nodigen jullie hiermee heel graag uit om met de volledige club naar topatletiek in de stad te komen kijken. De toegang is gratis en voor de kindjes tot 12 jaar wordt tussen 12u en 17u een Kids Athletics georganiseerd waaraan ze gratis mogen deelnemen.

Het voorprogramma gaat van start om 11u30 met de scholieren jongens. De nationale vrouwen met onder meer Fanny Smets, Chloé Henry en Aurélie De Ryck zullen het tegen elkaar opnemen vanaf 14u30. Het hoogtepunt van de dag met de Belgische mannen begint om 17u en zal om 19u worden afgerond.