02/07

Officiële berichten - 2/7/2021

logo val

FEDERALE WINTERKALENDER 2021-2022 ONLINE

Je kan de federale winterkalender 2021-2022 terugvinden op onze website.

AANVRAGEN WINTERSEIZOEN 2021-2022

Vanaf vandaag tot en met vrijdag 23 juli kunnen de clubs de DATUM van hun winterwedstrijden (veldlopen/indoor/outdoor/buiten stadion) aanvragen via ALABUS. Vergeet hierbij niet dat een wedstrijd uit het verleden ook gekopieerd kan worden! Dit kan je later heel wat werk besparen.

Gelieve bij de aanvragen rekening te houden met:

  • Reglement Veldlopen 2021-2022
  • Reglement Indoormeetings 2021-2022

Deze reglementen staan vanaf vandaag op onze website.  
Verdere procedure:
Vanaf woensdag 28 juli tot en met zondag 22 augustus dienen alle gegevens over de veldloop te worden ingevuld.

FEDERALE ZOMERKALENDER 2021

Wijziging:
BK snelwandelen 10.000 A.C.-V/Mas-V en 20.000 A.C.-M/Mas-M te Gosselies (GOSP) wordt verplaatst van zaterdag 5 september naar zondag 12 september.

REGLEMENTERING ZOMERSEIZOEN 2021

Na de recente versoepelingen vanuit de verschillende overheden en vermits er geen beperkingen meer zijn op het aantal deelnemers aan sportwedstrijden keren we stilaan terug naar het ‘oude normaal’. Dit wil ook zeggen dat onze reglementen ‘Wedstrijdenprogrammering 2021’ strikt gevolgd moet worden.

Hierbij enkele aandachtspunten:

  • Geen AC-wedstrijden met uitzondering voor beschermde meetings.
  • Regelgeving rond gemengde wedstrijden dient gerespecteerd te worden.
  • Regelgeving rond werpen met eigen gewicht dient gerespecteerd te worden, bvb. op wedstrijden waar geen disciplines voor masters zijn aangevraagd mogen masters niet met eigen gewicht werpen.
  • Voorinschrijvingen blijven verplicht.

SEPTEMBER: MAAND VAN DE LEDENWERVING NA EEN INTENSIEVE SPORTZOMER - WEES VOORBEREID!

Met de Olympische Spelen op het programma deze zomer mogen we in de maand september opnieuw heel veel enthousiaste jongeren verwachten die aan het sporten willen gaan. Het is als vereniging hét moment om je in de kijker te zetten maar het betekent ook dat alle mankracht kan benut worden om begeleiding voor de jongeren te voorzien.

Zorg dat je voorbereid bent op een instroom door nu werk te maken van extra begeleiding: vraag ouders, (ex-) atleten, … of ze jongeren willen begeleiden. Doe niet alleen binnen je club maar ook binnen jouw gemeente of stad via alle mogelijke sociale media een oproep naar personen die graag met jongeren willen werken én meld dat je voor hen begeleiding en opleiding voorziet: zorg alvast voor een basisinfo voor deze mensen door hen bv. wat te laten meedraaien bij jeugdtrainingen of “opleidingsmomenten” te organiseren. Dit is een taak die de Jeugdcoördinator in de club kan opnemen.

Later kan je deze mensen sensibiliseren om deel te nemen aan een (Aspirant-)Initiator opleiding of kan je een opleiding in de club aanvragen. Mis de boot niet: maak gebruik van de Spelen én de Maand van de Sportclub om je ledenaantal terug op peil te brengen na de coronaperiode!

Meer info over de maand van de sportclub en de ondersteuning die Sport Vlaanderen hierin voorziet kan je terugvinden op hun website.