19/07

Officiële berichten - 19/7/2019

logo val

ZOMERKALENDER 2019

Aanpassingen:
OUTDOOR

  • 19456 (2/8 – LOOI): estafette-wedstrijden worden geschrapt vermits de nieuwe belijning niet tijdig in orde zal zijn
  • 19461 (4/8 – ACW): aangepast programma!
  • 19477 (17/8 – DCLA): Flanders Cup: schrappen: hoog A.C. mannen

INSCHRIJVINGEN BK 10KM A.C. EN MAS – 3/8/2019

Verduidelijking:
De inschrijvingen voor het BK 10km A.C. en Mas te Lokeren worden afgesloten op 20 juli. Inschrijven kan via deze link. Daginschrijvingen zijn mogelijk maar dan komt men niet meer in aanmerking voor het Belgisch Kampioenschap.

Gelieve ook rekening te houden met volgende aandachtspunten:

  • Geen oortjes met muziekondersteuning voor de BK deelnemers
  • Meefietsen door coaches of begeleiders en bevoorrading op deze manier zijn niet toegelaten

RECRUTEER RECREANTEN: ORGANISEER EEN START2RUN SESSIE IN HET NAJAAR!

Terwijl heel wat verenigingen in september kampen met overvolle jeugdwerkingen is er vaak nog ruimte over in het recreatieve aanbod: joggers kunnen aan de slag in een park, een bos of op landelijke wegen.

Maak gebruik van het Start2Run aanbod om te groeien in leden, om het potentieel aan medewerkers te verhogen en –wie weet- potentiële jeugdbegeleiders te vinden.

Heb je jeugdtrainingen die samenvallen met de Start2Run activiteiten? Maak dat bekend! Veel jonge ouders gaan op zoek naar activiteiten waar ze op hetzelfde tijdstip als hun kinderen actief kunnen zijn.

Plan je activiteiten in het najaar?

  • Bestel dan tijdig de affiches: gewone Start2Run affiches om binnen op te hangen en/of weerbestendige affiches voor buiten. Op deze affiches is er ruimte om je eigen info toe te voegen.
  • Maak uw event aan in Alabus.
  • Neem het draaiboek nog eens door zodat je goed voorbereid aan de slag kan
  • Bezorg uiterlijk 3 weken na de start van je activiteiten de deelnemerslijst via Alabus of via mail naar Paula Vanhoovels. Zo ontvang je tijdig de brevetten.

Financiële ondersteuning voor loopbegeleiders
Verenigingen die actief zijn op één van de Loopomlopen van Sport Vlaanderen (klik hier voor de lijst) kunnen een financiering bekomen voor hun loopbegeleider indien die minstens beschikt over een kwalificatie van Initiator Running of Bachelor LO. Vraag naar de voorwaarden bij Paula Vanhoovels.

OPLEIDING CO-RUNNER VOOR BEGINNENDE LOOPBEGELEIDERS

Vanuit Running&Co wordt vanaf het najaar een opleiding “Co-Runner” uitgerold, een opleiding gericht naar beginnende begeleiders van kleine groepjes startende joggers, de zogenaamde “loopbuddy’s”.

De opleiding omvat 8u, meestal verspreid over 2 halve dagen, en leidt tot het attest van “Co-runner” van Atletiek Vlaanderen. Personen die deze opleiding gevolgd hebben kunnen vrijstelling krijgen tot het volgen van 6u les in de opleiding Initiator Running.

Tijdens de opleiding leer je in de praktijk hoe je lopers kan begeleiden, leer je looptechnische oefeningen en alternatieve bewegingsvormen ter ondersteuning van de algemene conditie van de loper.

Meer info over de opleiding kan je hier terugvinden. De oefenmap die gebruikt wordt tijdens de opleiding omvat een waaier van kijkwijzers voor laagdrempelige oefeningen gericht naar stabiliteit, beweeglijkheid, evenwicht en conditie die zowel individueel als in team kunnen afgewerkt worden.

Wil je in jouw vereniging zo’n opleiding organiseren en op die manier loopbegeleiders recruteren? Dat kan vanaf 1 oktober 2019!
De club zorgt voor de accommodatie, wij zorgen voor de docent, het lesmateriaal, het beheer van de inschrijvingen en leveren de attesten af. Stuur een mail naar Paula Vanhoovels met opgave van de periode waarin je de opleiding wil laten doorgaan. Enkel een atletiekpiste of een grasterrein en basis-sportmateriaal (ballen, kegels, hoepels, …) is nodig.

VERSLAGEN

Je kan het verslag van de vergadering van de beleidscommissie recreatie van 1/7 terugvinden op onze website.
Je kan het verslag van de vergadering van de Vlaamse Commissie Juryleden van 25/6 terugvinden op onze website.