16/08

Officiële berichten - 16/8/2019

logo val

ZOMERKALENDER 2019

Aanpassingen:
OUTDOOR

 • 19480 (18/8 – OLSE): Discuswerpen (niet BK) wordt geschrapt!

YOUTH MEMORIAL VAN DAMME

In bijlage de aangepaste selectie voor de Youth Memorial Van Damme.

BIJSCHOLING TRAINERS – 29/09/2019

Bijscholing rond specifieke opwarming voor competitieatleten (CAD-MAS) Fond/Halve Fond en Sprint/Horden.
Wat hoort er thuis in een opwarming? Waarom? En hoe vertaal je dit in de praktijk? Hanne Pardaens en Charlotte Billen schetsen een theoretisch kader en vervolgen met een praktijkgedeelte waarin de theorie handen en voeten krijgt.

Meer informatie via onze website.

START2RUN NAJAAR: ZORG VOOR WINST IN RECREATIESPORTFONDS!

Organiseer je in het najaar een Start2Run activiteit en sluit je de deelnemers nog niet meteen aan als recreant bij de club? Dan kan je dat in het najaar toch beter wél overwegen. Je betaalt immers 6,5/deelnemer aan de federatie voor de Start2Run deelname en slechts 6,78 voor een aansluiting als recreant vanaf 1/9. Gezien binnen het Recreatiesportfonds de helft van het budget (27.500 euro) verdeeld wordt over alle aangesloten recreanten recupereer je zo nadien wel minstens € 3/recreant!

Let wel: de ledenafsluiting voor het Recreatiesportfonds 2019 gebeurt op 30/9.

RUNNING&CO DAG 2019 - 16/11/2019

De Running&Co dag is een workshopdag gericht naar alle loopbegeleiders en lopers zélf.
Deze jaarlijkse organisatie gaat door op 16 november te Beernem.
Verschillende sessies die de loopactiviteiten ondersteunen komen aan bod:

 • Low impact running: voorkomen van blessures met een aangepaste loopstijl
 • Voeding voor afstandslopers
 • Stabilisatie en lenigheid
 • Hartslagmeting voor beginners
 • Aan de slag met de blackroll (herstel en versterking)
 • Het verhaal van een ultraloper
 • Circuittraining

Meer info betreffende deze Running&Co dag en de inschrijvingslink kan je hier terugvinden.
Let op: verenigingen die in het kader van het Recreatiesportfonds wensen in aanmerking te komen voor het onderdeel “Kwaliteit van de werking” moeten met minstens één deelnemer aanwezig zijn op deze Running&Co Dag.

DAG VAN DE TRAGE WEG 2019

Op zaterdag 19 en zondag 20 oktober zetten burgers, gemeenten en verenigingen opnieuw hun trage wegen in de kijker. In heel Vlaanderen worden activiteiten georganiseerd.
Maak van de gelegenheid gebruik om ook een wandeling of natuurloop te organiseren die gepromoot wordt door de Dag van de Trage Weg.
Voor het volledige programma, info en inspiratie: www.dagvandetrageweg.be . Vragen? Vincent: Mail of 09 331 59 26.

OPLEIDING INITIATOR RUNNING

Als vereniging is het belangrijk dat je je begeleiders aanzet om een opleiding te volgen. Op die manier verhoog je de kwaliteit van de club én zorg je dat je financiële ondersteuning kan krijgen via verschillende subsidiekanalen (gemeente, fondsen van de federatie, …). De opleiding Initiator Ruinning is gericht naar loopbegeleiders van zowel beginnende (Start2Run) als gevorderde lopers (wegwedstrijden). De invulling is zeer praktijkgericht en laagdrempelig, waardoor de slaagkansen zeer groot zijn.
De opleiding Initiator Running die in het najaar voorzien werd in Antwerpen wordt geannuleerd wegens onvoldoende inschrijvingen.
Voor de opleiding die georganiseerd wordt in Aalst en die start op 7 september kan men wél nog inschrijven. Meer info betreffende deze opleiding en de inschrijvingslink kan je hier terugvinden.
In 2020 worden opleidingen georganiseerd in Limburg (voorjaar-locatie nog te bepalen), Blankenberge (zomer) en Antwerpen (najaar).Verenigingen die binnen hun werking voldoende geïnteresseerden hebben om een opleiding te volgen kunnen aanvragen om de opleiding in de eigen club te organiseren. Graag een intentie hieromtrent voor 27/8 doorsturen naar Paula Vanhoovels.

BEGELEIDER G-ATLETIEK

In het najaar wordt een opleiding Begeleider G-atletiek georganiseerd in Beernem. De opleiding gaat door op zaterdagen 14/9 en 21/9. De deelnemers leren hoe ze de aanpak van activiteiten kunnen aanpassen aan personen met een verstandelijke handicap en/of autisme. De basis van deze opleiding is de Aspirant-Initiator opleiding. Meer info betreffende deze opleiding en de inschrijvingslink kan je hier terugvinden.

OPLEIDING CO-RUNNER

De opleiding Co-Runner omvat 8u en is gericht naar begeleiders van startende joggers (Start2Run-begeleiding). Deelname leidt tot enkele vrijstellingen in de Initiator Running-opleiding.In het najaar wordt op zaterdagvoormiddagen 12/10 en 2/11 een opleiding georganiseerd in Antwerpen. Meer info betreffende deze opleiding en de inschrijvingslink kan je hier terugvinden.
Verenigingen die dergelijke opleiding in de eigen club willen organiseren nemen contact op met Paula Vanhoovels.

BIJSCHOLINGEN RUNNING&CO NAJAAR

De volgende bijscholingen van Running&Co, gericht naar trainers van beginnende of gevorderde lopers, worden in het najaar georganiseerd:

 • 14/9     Voeding voor afstandslopers                                                   Aalst
 • 14/9     Stabilisatie en lenigheid                                                          Tongeren
 • 22/9     Alternatieve trainings- en oefenvormen voor joggers               Beveren

Meer info betreffende deze bijscholingen en de inschrijvingslink kan je hier terugvinden.