14/11

Officiële berichten - 14/11/2019

logo val

WINTERKALENDER 2019-2020

Aanpassingen:
INDOOR

  • 20039 (BK 4x200 Indoor): dit kampioenschap zal doorgaan op zondag 2 februari te Louvain-La-Neuve, ter gelegenheid van dag 2 van het BK/KVV Meerkampen Indoor.
    15u00: 4x200 A.C.-vrouwen. 15u30: 4x200 A.C.-mannen.

 

FEDERALE ZOMERKALENDER 2020

De federale zomerkalender 2020 werd bijgewerkt met enkele kampioenschappen die nog niet werden toegewezen:

1 mei            BK Universitairen -  Jambes (SMAC)
1 mei            BK 10.000m + Bk 3.000st vrouwen - Braine-l’Alleud (USBW)
21 juni          Bk snelwandelen 10.000 A.C.-V/Mas-V en 20.000 A.C.-M/Mas-M - Gosselies (GOSP)
22-23 aug    BK Meerkampen - Herve (HERV)
6 sep            Bk estafetten + BK AMH estafetten - Moeskroen (JSMC)
19 sep          Bk Jun/Bel - Herve (HERV)

 

Start2Run-REGISTRATIE VANAF 1 JANUARI 2020 VIA ALABUS

Vanaf 1 januari 2020 zal de procedure voor het aanmelden van Start2Run deelnemers (5km-10km-15km) wijzigen: voortaan worden ook deze deelnemers in Alabus ingevoerd en worden zij niet meer rechtstreeks aangesloten bij de federatie maar meteen aangesloten bij uw vereniging. Een voordeel voor de club is dat ze op deze manier ook opgenomen worden in uw ledenbestand en meetellen als verenigingslid voor gemeentelijke subsidies.In Alabus werd hiertoe een extra button aangemaakt. Naast een competitievergunning of een recreantenvergunning kan je dus voortaan een Start2Run lidmaatschap selecteren (lopertje). 

STR knop Alabus
De kostprijs voor de Start2Runner blijft ongewijzigd: 6,5 euro per sessie van 10 (tot 15) weken.

Een Start2Runner kan te allen tijde omgezet worden naar een statuut van recreant of competitieatleet, de controle hiervan zal aan het eind van het sportjaar door de administratie van Atletiek Vlaanderen gebeuren. Hierop wordt de definitieve bijdrage voor het lid berekend.De volgende gegevens zijn minimaal nodig voor de invoer in Alabus:Naam – voornaam – geslacht – geboortedatum – volledig adres.

Voor het doorgeven van de volledige Start2Run lijsten (met inbegrip van de reeds aangesloten leden), waarop we ons baseren voor het toesturen van het aantal deelnamebrevetten, bekijken we nog de meest efficiënte oplossing en volgen richtlijnen later. Suggesties zijn steeds welkom.

Voor verdere vragen kan je contact opnemen met Paula Vanhoovels


ONDERZOEK NAAR EETGEDRAG BIJ JONGE SPORTERS

In het kader van een bachelorproef voert Thibault Nelis, student Toegepaste Gezondheidswetenschappen, een onderzoek uit naar eetgedrag en eetstoornissen bij competitiesporters tussen 15 en 20 jaar (2de jaars CAD/SCH/JUN).
Hiertoe stelde hij een bevraging op die gericht is naar deze doelgroep. Omdat we dit onderzoek als federatie willen steunen vragen we uw leden te stimuleren om deel te nemen aan de bevraging door deze tekst met link naar hen door te sturen:

In het kader van een bachelorproef voert Thibault Nelis, student Toegepaste Gezondheidswetenschappen, een onderzoek uit naar eetgedrag en eetstoornissen bij competitiesporters tussen 15 en 20 jaar. Wij vragen u deel te nemen aan de enquête die je via deze link kan raadplegen.
Het invullen duurt ong. 10 minuten, de bevraging kan volledig anoniem gebeuren.

 

G-INDOOR: 4x200M MIXED RACE ALS PILOOTPROJECT

Ter gelegenheid van de G-indoor, op 8 december te Gent, zal ook een 4x200m mixed race georganiseerd worden. Deze wedstrijd is een pilootproject en geldt niet als Belgisch Kampioenschap. Teams moeten bestaan uit maximaal 2 mannen. De deelnemers moeten ingeschreven zijn voor een discipline van het Belgisch Kampioenschap.
Hiermee willen we tegemoetkomen aan de vraag van verenigingen die nog niet over 4 atleten met een handicap van hetzelfde geslacht beschikken om een team samen te stellen.De inschrijvingen voor de 4x200m mixed race dienen via mail uiterlijk maandag 2/12 toe te komen bij Paula Vanhoovels. De inschrijvingen voor de 4x200m van het Belgisch Kampioenschap (mannen en vrouwen in afzonderlijke teams) gebeuren via Alabus.
De indeling van alle aflossingsteams gebeurt in 2 klassen: atleten met een verstandelijke handicap en atleten met een fysieke handicap. Voor elke klasse wordt een podium voorzien op basis van de volgorde van aankomst.

 

OPENINGSUREN BUREEL ATLETIEK VLAANDEREN

Onze kantoren zijn niet bereikbaar op de volgende data:

  • Vrijdag 15/11: kantoren gesloten (feestdag: Dag van de Dynastie)
  • Maandag 18/11: kantoren enkel telefonisch bereikbaar (Matchdag -1 België-Cyprus)
  • Dinsdag 19/11: kantoren enkel telefonisch bereikbaar (Matchdag België-Cyprus)