13/05

Officiële berichten - 13/5/2022

logo val

GEMENGDE INTERCLUB – BEKER VAN VLAANDEREN AC 2023

Zoals eerder vermeld zal de Interclub en Beker van Vlaanderen AC 2023 gemengd georganiseerd worden. De procedure van de samenstelling voor de reeksen kan je terugvinden op onze website. Er is ook een theoretisch voorbeeld uitgewerkt op basis van de resultaten uit 2019. De definitieve reeksindeling 2023 zal gebeuren nadat alle uitslagen van afgelopen weekend zijn geverifieerd.

IPC-ERKENNING AMH WEDSTRIJDEN

Indien AMH atleten (atleten met een handicap) wensen dat hun prestatie internationaal erkend wordt in functie van bv. selecties voor Europese- of wereldkampioenschappen dan moet een erkenning voor die wedstrijd aangevraagd worden bij het Internationaal Paralympisch Comité. De keuze van de wedstrijden waarvoor deze aanvraag gebeurt, gebeurt in nauwe samenspraak met het topsportteam van G-Sport Vlaanderen* OF op basis van deelname van buitenlandse AMH-atleten aan een competitie.

De lijst van IPC-erkende wedstrijden in België kan je hier terugvinden. Deze lijst wordt tijdens het seizoen verder aangevuld in functie van de noden.

*G-Sport Vlaanderen is de nieuwe naam voor Parantee-Psylos.