12/01

Officiële berichten - 12/01/2024

logo val

KBAB WORDT BELGIAN ATHLETICS

De Koninklijke Belgische Atletiekfederatie (KBAB) zal vanaf heden een eigentijdse identiteit aannemen en verdergaan onder de naam Belgian Athletics (B.A.).

De Koninklijke Belgische Atletiekbond werd opgericht in 1912. In 1978 werd de KBAB opgesplitst in de Vlaamse Atletiekliga en de Ligue belge francophone d'Athlétisme (LBFA). De KBAB bleef behouden voor onder meer de vertegenwoordiging van België in de internationale federaties.

Sinds 1 januari 2024 is Belgian Athletics (B.A.) de nieuwe naam voor onze nationale federatie. De naam KBAB verdwijnt. Vanaf nu zullen alle officiële documenten, communicatie en evenementen van de federatie de naam "Belgian Athletics" (B.A.) dragen. We hopen dat deze nieuwe naam bijdraagt aan een grotere bekendheid en erkenning, zowel nationaal als internationaal.

"Belgian Athletics" als onze officiële naam zal niet alleen helderder zijn voor onze eigen atleten en belanghebbenden, maar het zal ook bijdragen aan een sterker en herkenbaarder imago in de wereldwijde atletiekgemeenschap.

 

ZOMERKAMPIOENSCHAPPEN 2024

Werden toegekend:

·        BK 24u A.C. en Masters: ZA/Zo 23-24 maart 2024 (Sittard – Nederland)

·        BK Hamer en Gewichtwerpen Masters: ZA 8 juni 2024 (RAM – Mechelen)

·        BK 5.000m AMH: ZA 5 oktober 2024 (AVLL – Lier)

 

2de oproep kandidaturen organisatie:

Voor het organiseren van de hierna vermelde kampioenschappen kon de LBFA geen club vinden die bereid is te organiseren. Daardoor kunnen de verenigingen van de Vlaamse Atletiekliga hun kandidatuur nu indienen via mail bij Josefien.

Lastenboeken en Federale Zomerkalender 2024 te raadplegen via onze website.

T/m 25 januari a.s.: (club doet voorstel van datum bij kandidatuurstelling)

BK 10.000m A.C. en Masters
BK 10km A.C. en Masters op de weg (correctie! Dit kampioenschap werd in 2022 voor 3 jaar toegekend aan AVLO!)
BK Hamer Cad/Sch/Jun/Bel
BK Werpvijfkamp Mas
 

SAMENSTELLING IC – BVV 2024

De samenstelling van de verschillende interclubs staat online

 

IFAM Indoor – promotiecode clubs

3 februari 2024, Topsporthal Sport Vlaanderen Gent:

Voor de atletiekclubs werd er een promotiecode aangemaakt opdat zij massaal onze beste Belgische atleten zouden kunnen komen aanmoedigen. Boek jouw tickets online via de website www.ifam.be  en gebruik de promotiecode van jouw club, gevolgd door 2024, dan geniet je van 20% korting. 

(Bijv. KAAG2024, EA2024, DCLA2024,…)

 

DOKTERSATTESTEN

Doktersattesten om niet-deelname aan een kampioenschap te rechtvaardigen, mogen steeds ingediend worden bij josefien@atletiek.be.