01/02

Officiële berichten - 1/2/2019

logo val

KVV/BK VELDLOPEN

Het parcours van het KVV Veldlopen te Rotselaar (10/2) werd noodgedwongen aangepast waardoor ook de afstanden en het tijdschema werden aangepast. Meer info via deze website.

Het tijdschema van het BK Veldlopen te Brussel (24/2) is aangepast. Meer info via deze website

TOEKENNING ZOMERKAMPIOENSCHAPPEN 2019

4/5/2019         BK 10.000m + BK 3.000st vrouwen        ASVO (Oudenaarde)

BELANGRIJK BERICHT IN VERBAND MET ALABUS

De Java die wij gebruiken voor Alabus (www.java.com) wordt betalend !!! De januari-release van Java 8 is de laatste release die gratis kan gebruikt worden. Onze leverancier meldde ons net dat zij dit jaar zullen overschakelen naar een versie van Java die niet-betalend is. Deze versie van Alabus zou in het najaar beschikbaar zijn.

Wie recent een update van Java heeft gedaan, kan dus best geen update/installatie meer uitvoeren.
Wie al lange tijd geen update heeft gedaan (hier testen) , kan beter nu updaten naar versie 8.201.

RECREATIESPORTFONDS 2019

In 2019 verdeelt de Vlaamse Atletiekliga 55.000 euro over de verenigingen die inzetten op een kwalitatief recreatieaanbod en hierdoor de aansluiting van recreanten bij de club stimuleren.
Hier kan je het reglement van 2019 raadplegen.

De gemiddelde bijdrage voor de verenigingen bedroeg in 2018 €6/recreant. Zorg dus zeker dat je het reglement doorneemt en de nodige informatie (Start2Run activiteiten, deelnemerslijsten, …) tijdig doorgeeft aan de federatie om mee te kunnen genieten van deze ondersteuning! Het dossier zélf moet pas op 15/11 ingediend worden. Dit gebeurt online met een tool die vanaf 1/9 ter beschikking wordt gesteld. De belangrijkste wijziging in het reglement is dat 50% van het budget (dus 27.500 euro) verdeeld wordt naar de deelnemende verenigingen op basis van het aantal aangesloten recreanten (KAN tellen niet mee).
Meer info: Paula Vanhoovels – 02/474 72 22.

BIJSCHOLING ‘COACH MET DE M-FACTOR’

Hoe kan een trainer bewust bijdragen aan de motivatie van je atleet? Hoe zorgt een trainer ervoor dat atleten energiek en actiegericht, enthousiast en positief, zelfzeker en bekwaam zijn? Hoe groot is de impact van dit alles op prestaties? Immens! Dit zijn thema’s die behandeld worden in een initiatiesessie en 3 workshops onder de titel ‘Coach met de M-Factor’.

De initiatiesessie ‘Coach met de M-Factor’ wordt dit jaar georganiseerd op 4 locaties. Indien voldoende interesse voor een verderzetting van het traject (3 overige workshops), organiseren we deze vanuit de federatie voor onze trainers. Data, locaties en meer informatie vind je o.a. via de bijscholingskalenders op onze website (bijscholingskalender Atletiek&Co, bijscholingskalender Kids&Co en bijscholingskalender Running&Co).

Heb je interesse, laat dan zeker ook iets weten aan Sofie. Zo kunnen wij voor opvolging zorgen op de juiste locatie(s).

INITIATOR RUNNING NAJAAR

In het najaar worden nog twee opleidingen Initiator Running georganiseerd, in Antwerpen en in Aalst. De lessenroosters kan je hier raadplegen.

De opleiding omvat 45 lesuren waarbij de deelnemer enerzijds leert hoe een loopgroep te begeleiden en anderzijds fysiologische basisbegrippen leert toe te passen in individuele trainingsschema’s. De evaluatie gebeurt in beperkte mate met een schriftelijk examen en voor het grootste deel op basis van opdrachten die door de docenten tijdens de les besproken worden.

De stage omvat 15u loopbegeleiding bij een club van de Vlaamse Atletiekliga, met de eigen groep of bij een andere loopbegeleider. De evaluatie gebeurt op basis van een zelfevaluatie van deze stageperiode.
Meer info: Paula Vanhoovels – 02/474 72 22.

INCLUSIE VAN KINDEREN MET AUTISME IN DE SPORTCLUB

Kinderen en jongeren sporten en spelen in hun vrije tijd graag met anderen. Dit gaat ook op voor kinderen met een autismespectrumstoornis of kortweg autisme. Met behulp van de nieuwste brochure van “Het Raster” kunnen (jeugd)trainers in samenspraak met ouders mogelijke obstakels voor deelname beter begrijpen en helpen oplossen. Je vindt hier de brochure ‘Autisme in de sportclub’.

Je kan de brochures ook bestellen via 03/830.35.89 (minstens 10 ex., kost = €1/stuk plus verzendkosten) of je kan de brochures zelf na telefonische afspraak afhalen bij één van de plaatselijke vestigingen van Het Raster in Antwerpen, Vilvoorde, Leuven of Turnhout (zie hier voor de website van Het Raster).

Interesse in een infosessie? Co-organiseer met de federatie!
Verenigingen die interesse hebben in het co-organiseren van een infosessie betreffende het omgaan met jongeren met autisme kunnen dit melden aan Paula Vanhoovels. Van de club wordt verwacht dat de accommodatie ter beschikking wordt gesteld (lokaal + beamer), de federatie zorgt voor de spreker en voor brochures voor de deelnemers.

VERSLAGEN

Je kan het verslag van de vergadering van de beleidscommissie recreatie van 7/1 terugvinden op onze website.

Je kan het verslag van de vergadering van de Vlaamse Atletiek Trainers van 14/1 terugvinden op onze website.