25/03

Noor Vidts zet technologie in voor trainingsfeedback

belgaimage-153995052-full

Noor Vidts.

Noor Vidts vindt het jammer dat de Spelen niet in 2020 doorgaan, maar ze laat er haar slaap niet voor. Ondertussen zet de zevenkampster de moderne technologie in om maximaal met haar coach Fernando Oliva in contact te blijven.

“Ik had er enorm naar uitgekeken, maar de beslissing zat er ook wel aan te komen”, zegt Noor Vidts/VAC over het uitstellen van de Spelen in Tokio. “Sportief is het voor mij geen ramp. Ik ben nog jong en in 2021 ben ik waarschijnlijk weer wat sterker.”

Na een uitmuntend indoorseizoen, dat ze iets vroeger dan gepland moest afbreken door ziekte, volgden een kleine twee weekjes rust. Ook daarna liepen de trainingen weer vlot, net als in de winter. Als voornaamste oorzaak van haar goeie vorm noemt Noor het blessurevrij blijven. “Ik doe er ook veel inspanningen voor: twee keer per week zit ik bij de kiné. Momenteel is dat moeilijk, maar we doen nog altijd videoconsultaties.”

Niet alleen met haar fysiotherapeuten, maar ook met haar coach zet Noor de technologie in om voortdurend in contact te blijven. “Ik train soms met Fernando via videocall. Dan film ik mezelf en geeft hij meteen feedback. Dat lukt nog behoorlijk en ik kan ook nog mijn geplande trainingen afwerken zoals gewenst. Alleen de kogeltrainingen met Jacqueline Goormachtigh kunnen even niet meer doorgaan.”

Aan haar motivatie veranderen de huidige, bijzondere omstandigheden niet. “Mijn doel blijft hetzelfde. Ik moet in het proces blijven. Onzeker zijn gaat me niet helpen, ik moet alles laten lopen zoals het is. Het plannen is wel een beetje moeilijk. We doen vooral veel basiswerk, en toen de Spelen nog konden doorgaan afgewisseld met wat specifieker werk om toch klaar te zijn als het nodig was.”

Behalve haar trainingsstage in Belek zag Noor ook haar eerste zevenkamp van het jaar, in april in het Italiaanse Lana, in het water vallen. “Het zijn bizarre tijden waarin ik geen concrete planning heb. Het is voor iedereen aanpassen en er het beste van maken. Mijn doel blijft om beter te worden en we mogen van geluk spreken dat we in België nog buiten mogen trainen.”

Om de vrijgekomen tijd op te vullen vroeg Noor ondertussen aan de KU Leuven om een extra vak te kunnen opnemen. “Waarschijnlijk komt het goed, het zou goed uitkomen om dat al achter de rug te hebben als het volgend jaar druk wordt met onder meer de Spelen.”