21/09

Noor Vidts voelt zich goed en werkt dit weekend zevenkamp af in Deinze

belgaimage-153995052-full

Noor Vidts.

Meerkampster Noor Vidts liet zich de voorbije weken opmerken met enkele mooie resultaten tijdens wedstrijden in losse disciplines. Volgend weekend kan ze zich eindelijk nog eens in de zevenkamp bewijzen, want ze gaat van start in Deinze.

Oorspronkelijk zou Noor Vidts/VAC de zevenkamp afwerken op het BK in Brussel, maar een klein euvel strooide roet in het eten. "Ik liet begin juni een moedervlekje wegnemen, mocht even niet sporten, en toen ik herbegon kreeg ik last aan de hamstring", vertelt de zevenkampster. Ze was net niet voldoende hersteld om een meerkamp af te werken. "Het zou dwaas zijn om te forceren, en dus gaf ik forfait, al had ik graag meegedaan."

Ook de trainingsopbouw werd verstoord door de lichte hamstringblessure. "Ik kon of wilde niet maximaal gaan op training, om het niet erger te maken. We hebben dus alles aan submaximale intensiteit gedaan, maar wat we deden, ging goed. Het was basiswerk, alleen de afgelopen maand werd alles wat specifieker."

Ondanks de verstoorde voorbereiding liet Noor de laatste weken zeer degelijke resultaten optekenen met onder meer 13"87 in de 100 meter horden, 1m80 in het hoogspringen en 13m08 met de kogel. "Ik ben er heel blij mee, het ging verrassend goed. Bij hoogspringen heb ik op training maar twee sprongen op volle aanloop gedaan, dus die 1m80 is veelbelovend. Vorige week haalde ik in het verspringen nog 6m42, met 2.6 meter meewind helaas, maar dat zit dus ook goed. Tussendoor liep ik nog een 400m horden voor het plezier in 60"21. De wedstrijden waren dit jaar geen doel op zich en golden als training om de pezen eens volledig te belasten, maar ik ben zeker tevreden over het niveau dat ik al heb gehaald."

De grootste progressie maakte Noor dit jaar naar eigen zeggen in haar acceleratiefase. "Daar hebben we hard op gewerkt met duidelijk resultaat. Dat zie je bijvoorbeeld bij het verspringen, waar mijn aanloop nu ook vinniger en beter opgebouwd is."

Het seizoen van de zevenkampster is nog niet gedaan. Volgend weekend werkt Noor in Deinze, net als Thomas Van der Plaetsen/DEIN, haar eerste en enige meerkamp van het seizoen af. "Ik wil nog eens de impact van een volledige zevenkamp ondergaan. Een wedstrijd is nog altijd de beste training. Een doelstelling heb ik niet, het is gewoon in functie van volgend jaar. Daarna krijg ik even rust. Dat zal niet lang zijn, want na een rustperiode heb ik altijd last van kleine pijntjes. Waarschijnlijk neem ik een dikke week vrijaf."