02/04

Noor Vidts traint in Turkije weer helemaal voluit

belgaimage-138829723-full

Noor Vidts kijkt uit naar de zomer van 2019.

Enkele pijntjes, met een ontsteking aan de knie voorop, zorgden er afgelopen winter voor dat Noor Vidts het op training voorzichtig aan moest doen. Ondertussen zijn die kwaaltjes onder controle en kan ze weer helemaal voluit gaan. Te beginnen op trainingsstage in het Turkse Belek.

“Na het indoorseizoen heb ik mooie trainingen kunnen afwerken”, opent Noor Vidts/VAC. “Ik kom weer meer aan lopen toe en mag eigenlijk alles doen. De langere loopjes pakken we nu anders aan. Vroeger deed ik duurloopjes van 25 minuten, nu splitsen we die op in stukken van maximaal vier minuten, en loop ik aan een hoger tempo. Om de juiste intensiteiten te kennen heb ik een MAOD-test (maximal accumulated oxygen deficit) gedaan.”

Afgelopen zaterdag reisde de zevenkampster af naar het Turkse Belek, waar ze drie weken zal verblijven. De trainingen worden er wat specifieker. “De focus ligt er meer dan de afgelopen weken op techniek. Tevoren was het nog opbouwen. Ook startjes en krachttraining zullen hier meer aan bod komen. Deze week is het nog opbouwen van één keer per dag trainen naar twee keer per dag.”

Behalve meer tijd voor rust en een aangenaam zonnetje, de klassieke voordelen van een trainingsstage, vindt Noor het ook doorslaggevend dat ze tijdens zo’n stage altijd onder het oog van haar coach Fernano Oliva kan trainen. “Ik zie hem nu eenmaal veel meer dan tijdens een gewone trainingsweek, waarin we drie à vier keer samen trainen en ik de rest vaak alleen afwerk. Met hem erbij kunnen we specifieker tewerk gaan, en moeten we minder elementen in één training proppen.”

Ondertussen krijgt de wedstrijdplanning stilaan vorm, al zijn er nog verschillende vraagtekens in te vullen. “In Götzis sta ik momenteel op de wachtlijst. Het alternatief is de zevenkamp in Tenerife, twee weken later.” Begin juli neemt Noor ook deel aan de Europacup meerkamp in het Portugese Ribeira Brava. “Het doel is beter doen dan mijn PR (6.024 punten) uit 2017. Het WK zou mooi zijn, maar de limiet ligt op 6.300 punten dus dat wordt moeilijk. Belangrijker is om het goeie gevoel terug te vinden en gezond te blijven.”