25/05

Noor Vidts en Hanne Maudens zijn blij om terug in Götzis te zijn

wkj-22-maudens-juicht

Hanne Maudens.

Hanne Maudens en Noor Vidts zetten vorig jaar in Götzis twee straffe persoonlijke records neer. Ze werden er de Belgische nummers twee en drie aller tijden. Dit jaar hopen ze nog beter te doen, al heeft Noor met een blessure aan de quadriceps te kampen gehad.

"Ik heb goed kunnen trainen. Maar vorig jaar was Götzis super en de zomer minder, en dit jaar is het de bedoeling dat het omgekeerd is", vertelt Hanne Maudens/VS. "Er zijn bepaalde nummers waarop ik mij heb toegelegd. Kogel was bijvoorbeeld heel goed deze winter. Ik zou ontgoocheld zijn als dat hier niet zo is. Ook mijn snelheid zit goed. Verspringen gaat altijd goed, en bij speerwerpen wil ik tonen dat ik beter kan.

Het hoofddoel is duidelijk het EK dit jaar voor Hanne, maar wat zil ze dit weekend laten zien? "Ik wil altijd goed scoren. Na horden en hoog weet ik vaak al of er veel inzit. Ik hoop goed te presteren, maar wil het dit jaar vooral in Berlijn laten zien. Het zal 30 graden worden, dat is wel heel warm. Voor mij is 23 graden ideaal, maar ik klaag niet. Het is goed zo, liever te warm dan te koud."

Noor Vidts/VAC kan na haar blessureleed de afgelopen weken met iets minder vertrouwen starten. "Ik voel geen stress. Ik ben licht geblesseerd geweest, waardoor de voorbereiding niet ideaal was. Als het niet goed gaat, weet ik waaraan het gelegen heeft. Maar het is niet zo dat ik per definitie verwacht dat het minder wordt dan vorig jaar. Ik weet gewoon niet wat te verwachten."

Blijft Götzis desondanks een belangrijke afspraak voor Noor? "Moest ik heel zijn gebleven, zou ik echt willen scoren. Nu is dat wat anders geworden, en moet ik het eerder als een tussenstapje beschouwen. Vorig jaar ging het bij ons allebei heel goed, dus is het alvast fijn om hier terug te keren."