15/06

Noor Vidts bijzonder tevreden met PR op Tenerife na moeizame voorbereiding

vidts-noor-2019-wk-doha-belga-dirk-waem-4

Noor Vidts.

Afgelopen weekend zette Noor Vidts in Arona, op Tenerife, een straffe zevenkamp neer. Met haar 6.240 punten rukte ze op naar de derde plaats op de Belgische ranking aller tijden. Een knap resultaat van de vice-Europese kampioene in zaal, zeker als je weet dat haar voorbereiding niet helemaal op wieltjes liep.

"De voorbije maand was eigenlijk best lastig", vertelt Noor Vidts/VAC over haar voorbereiding op de meerkamp in Arona. "Ik had enorm veel werk voor de unief, moest enkele pijntjes onder controle houden en heb daardoor niet optimaal kunnen trainen, en dan kwam er vorige week nog een familiale gebeurtenis bij waardoor ik even moest rouwen. Allesbehalve de optimale voorbereiding dus. En dus ben ik heel tevreden met het resultaat."

De wedstrijd op Arona beschouwde Noor niet als een belangrijk piekmoment in haar seizoen. "Het doel was om die zevenkamp mee te namen als een soort training, waarbij ik de intensiteit kon verhogen. Dat is goed gelukt. Ik ben er echt blij mee."

Niet over alle proeven was de zevenkampster even tevreden, maar er zaten wel een paar mooie hoogtepunten tussen. "Op de horden liep ik meteen een nieuw record (13"41, nvdr.). Een supergoeie start. Daar kan ik niet over klagen. Daarna ging het op de eerste dag in dalende lijn. Hoogspringen was nog oké, maar ik had toch liever in de 1m80 gesprongen dan 1m79. Van het kogelstoten (13m31) kon ik niet helemaal tevreden zijn. Technisch moet het beter. Ik wilde te snel werpen. Over mijn 200 meter (24"98) was ik het minst tevreden van het hele weekend. Daar mis ik ritme."

Na een minder einde van dag één pikte Noor de draad op dag twee weer op. "Die 6m34 in het verspringen om de tweede dag mee te starten was wél goed. Bij elke aanloop ging het beter. Mentaal is dat fijn. In het speerwerpen kon ik net als in Oordegem mijn record nog eens verbeteren. Leuk dat ik het in een meerkamp kan bevestigen. En ook in de 800 meter liep ik nog een record, mijn alleroudste persoonlijk record. Ik heb een versnelling geplaatst na 450 meter en gelukkig kon ik het volhouden. Ik was wel héél goed verzuurd (lacht)."

Officieel is Noor nog altijd niet zeker van de Spelen, maar ze is wel twaalfde op de olympische ranking, terwijl de beste 24 naar Tokio mogen. Ziet er meer dan rooskleurig uit. "Het is nog twee weken wachten op zekerheid, maar er moeten zotte dingen gebeuren als ik er nog uit wil vallen. De Spelen zouden een mooie ervaring kunnen zijn voor mij. Ik wil er gewoon van genieten. Dat is mijn enige doel daar. Ik ben helemaal niet bezig met top zoveel halen, ik wil het gewoon meenemen als ervaring."

Deze week krijgt de zilverenmedaillewinnares van het EK indoor relatieve rust, volgende week werkt ze nog een examen af. Daarna staan er nog enkele losse wedstrijden op haar menu. "Waarschijnlijk doe ik het BK, Luik en Heusden, omdat wedstrijden de beste training blijven, maar we moeten de exacte planning nog vastleggen", besluit Noor.