20/03

Noor Vidts begint extra uitgerust aan zomertrainingen

15-07-17-ekj-coens-18

Noor Vidts.

Na een kort maar uitmuntend indoorseizoen had meerkampster Noor Vidts even rust ingepland. Door ziekte werden het uiteindelijk nog wat meer rustdagen dan oorspronkelijk voorzien.

Met haar 4.446 punten in de vijfkamp sloot Noor Vidts/VAC het indoorseizoen af als negende van Europa en veertiende van de wereld. Indrukwekkend. "Na mijn laatste indoorwedstrijd stond er een rustig weekje op het programma, met enkele alternatieve trainingen", zegt Noor. "De bedoeling was om op die manier de opbouw richting zomer aan te vatten, maar ik ben ziek gevallen en heb enkele dagen platte rust moeten inlassen."

Ondertussen is ze weer gezond en wel. Zondag volgt de VAL-stage naar Turkije, waar ze net als trainingsmaatje Niels Pittomvils tot 12 april zal blijven. "Ik ben sinds een week weer goed aan het trainen, maar de trainingen zijn nog heel algemeen. Ik heb zin in de stage: een kleine drie weken moet ik mij in goede omstandigheden alleen op trainen concentreren. Ideaal om het zomerseizoen voor te bereiden."