25/11

Nieuwe wedstrijdvorm kangoeroes & benjamins

spike
Vanaf het komende zomerseizoen 2021 zullen jeugdwedstrijden er enigszins anders uitzien. Voor het eerst kunnen ook kangoeroes deelnemen aan pistewedstrijden. Samen met deze vernieuwing werd ook de competitie voor benjamins onder de loep genomen en zijn we tot een vernieuwd concept gekomen voor deze twee leeftijdscategorieën.

De huidige wedstrijdvorm voor kangoeroes en benjamins, Kids Athletics, wordt vanaf het zomerseizoen 2021 vervangen door een nieuw wedstrijdconcept. Voor kangoeroes en benjamins hebben de volledige vernieuwing met alle aanpassingen uitgeschreven in het handboek wedstrijden kangoeroes & benjamins. Daarin wordt uitgebreid beschreven hoe de nieuwe de nieuwe wedstrijdvorm voor de twee jongste leeftijdscategorieën er vanaf deze zomer zal uitzien.

Verenigingen kunnen vanaf nu drie soorten jeugdmeetings organiseren:

  • Jeugdmeeting KAN-BEN
  • Jeugdmeeting KAN-MIN
  • Jeugdmeeting/jeugdmeerkamp PUP-MIN

De organisatie van een jeugdmeeting/jeugdmeerkamp PUP-MIN wijzigt niet, maar kan uiteraard in functie van de jeugdmeeting KAN-BEN wel herbekeken worden door de organisatie. 

Binnenkort volgt er ook nog een short guide, met daarin een beknopt overzicht van de nieuwe wedstrijdvorm. Alle informatie over de nieuwe wedstrijd voor kangoeroes en benjamins kan je hier terugvinden.