10/11

Nieuwe Allianz Gouden Spike voor G-atleet en G-promotor

21oct167-goldenspike-voorstel4-fb-1200x630px-algemeenbeeld-2
De afgelopen dagen kon je al kennis maken met enkele genomineerden voor de Allianz Gouden Spikes 2021 in de categorieën Team of the Year en Rising Star. Naast de winnaars in de gekende categorieën worden tijdens de prijsuitreiking nog twee winnaars bekendgemaakt in twee gloednieuwe categorieën. Voor de allereerste keer worden ook de beste G-atleet en G-promotor gevierd. Meer nog, het publiek mag meebepalen wie kans maakt op de prijs voor G-promotor.

Allereerste Allianz Gouden Spike voor beste G-atleet

Op zaterdag 4 december worden de Allianz Gouden Spikes voor het eerst uitgereikt in Technopolis in Mechelen. De eerste nieuwe Allianz Gouden Spike is de prijs voor beste G-atleet. Het afgelopen jaar presteerden onze G-atleten op een bijzonder hoog niveau met onder meer vier medailles op de Paralympische Spelen in Tokio. In Mechelen worden onze G-atleten daarom terecht in de bloemetjes gezet met de uitreiking van de allereerste Allianz Gouden Spike voor beste G-atleet.

“Sinds 2006 is Allianz partner van de Paralympische Spelen. Inclusie en diversiteit behoren tot het DNA van ons bedrijf. Met Allianz Athletics wensen wij ons engagement verder uit te breiden.
Als trotse sponsor van Peter Genyn en de Allianz Memorial Marieke Vervoort zijn we blij om dit initiatief van G-prijzen in het kader van de Allianz Gouden Spike te ondersteunen. Alle talenten, in al hun vormen, verdienen om gevierd te worden. Dat is de reden waarom Allianz zich op lange termijn engageert voor de ondersteuning en promotie van de G-sport.”, aldus Kathleen Van den Eynde, CEO Allianz Belgium.

Nomineer jouw G-promotor

De tweede nieuwe prijs is voor een G-promotor. Een G-promotor is iemand die een belangrijke rol heeft gespeeld doorheen het jaar of zich gedurende zijn of haar carrière sterk heeft ingezet voor de Belgische G-atletiek. Het is daarom meer dan terecht dat ook deze personen de nodig aandacht krijgen tijdens de uitreiking van de Allianz Gouden Spikes op 4 december in Mechelen. Deze prijs zal worden uitgereikt door de G-sportambassadeur van stad Mechelen, de heer Piet den Boer.

“Voor stad Mechelen zijn deze prijzen zeer belangrijk want samen met onze G-sportambassadeur proberen we ook hier de G-sport zoveel mogelijk te promoten, zodat er meer G-sportmogelijkheden zijn en G-sporters hun weg naar onze sportclubs vinden. Hopelijk kunnen deze prijzen onze Mechelse G-sporters aanmoedigen om hun talenten te gaan ontdekken en wie weet sprint er volgend jaar een Mechelaar zich tot ‘G-atleet van het jaar’.
Voor de promotors is het eveneens een mooie erkenning en dat is dik verdiend want het is echt knap hoe ze hun schouders onder G-sport zetten. Doe zo voort want dankzij jullie kunnen we vandaag een prachtige G-atleet in de kijker zetten!”, aldus Mechelse sportschepen, Abdrahman Labsir.

Het publiek mag meebepalen wie in aanmerking komt voor de prijs van G-promotor, want iedereen kan iemand nomineren die deze prijs verdient. Ken jij iemand in jouw club of daarbuiten die deze prijs verdient? Nomineer jouw kandidaat voor de allereerste Allianz Spike voor G-promotor door de naam van jouw kandidaat, samen met een korte motivatie waarom deze persoon de prijs verdient, door te geven ten laatste op 17 november via info@belgian-athletics.be.

De komende dagen worden de genomineerden in de laatste twee categorieën bekendgemaakt op onze sociale media. Het overzicht met alle genomineerden vind je hier terug en het palmares van de Gouden Spike vind je hier terug.