10/01

Nieuw aanbod jeugdbijscholingen

img-20220501-wa0001
Atletiek Vlaanderen lanceert een nieuw aanbod jeugdbijscholingen in 2023. Iedere atletiekclub kan aan een voordelig tarief een bijscholing aanvragen.

Voor atletiekclubs zijn de jeugdbijscholingen een buitenkansje om hun jeugdatleten te prikkelen met kwalitatieve trainingen van gespecialiseerde coaches. Clubs kunnen kiezen tussen de volgende drie topics:

1.Ontwikkelingslijnen vortex werpen / speerwerpen bij jeugd (PUP-CAD) door Marc Van Mensel.

2.Ontwikkelingslijnen sprint bij jeugd (PUP-CAD) door Tom Du Pan.

3. Ontwikkelingslijnen verspringen bij jeugd (PUP-CAD) door Ben Willem.

Hoe werkt het?

Kies één van de drie topics uit. Geef dit dan door aan Sietske (sietske@atletiek.be). Als federatie leggen we contact tussen de desbetreffende docent en de verantwoordelijke in de club ter plaatse. Er wordt onderling gezocht naar een geschikte datum en tijdstip waarop de bijscholing kan plaatsvinden. De kosten van de docent en de accommodatie worden gedragen door de club. De federatie zorgt voor de inschrijvingsprocedure via de webshop en de promotie via verschillende kanalen (website, social media, …). Eigen clubleden kunnen steeds gratis deelnemen (via een kortingscode). Externen (vanuit een andere club) kunnen deelnemen aan de bijscholing mits ze een bijdrage betalen van €5 als VAT-lid, €10 als VAL-lid en €15 als niet-VAT/VAL-lid. Het totaalbedrag van de externen wordt volledig toegestuurd naar de organiserende club. De organiserende club heeft er dus zeker baat bij om mee promotie te maken bij de omliggende clubs! De federatie zorgt verder voor de officiële attestering via de VTS-accounts van de deelnemers en eventuele extra bijkomende administratie.

Praktische informatie

Vergoeding docent: €200

Duur bijscholing: 2u

Inhoud: Het afgelopen jaar werden er technische ontwikkelingslijnen per discipline opgesteld. Deze ontwikkelingslijnen geven weer hoe het leerproces binnen één discipline eruit ziet. Aan de hand van een uitgewerkt schema ontleden we fase per fase welke deelaspecten aangeleerd dienen te worden en met welke oefenstof je als trainer aan de slag kan gaan alsook waarmee je als trainer rekening kan houden binnen het leerproces. Na het volgen van de bijscholing krijgen alle deelnemers ook toegang tot een E-learningmodule met heel veel extra info rond de bijscholing.