16/01

Niels Pittomvils heeft er intensief stageweekje opzitten

belgaimage-121856171-full

Niels Pittomvils.

Niels Pittomvils heeft er een geslaagde trainingsweek in de Sierre Nevada opzitten. Hij opent zijn indoorseizoen op 28 januari.

"Het was een korte stage van maar zeven dagen, maar het is wel goed geweest. Het is een intensieve week geworden en ik heb veel gedaan gekregen", zegt Niels Pittomvils/VAC na een weekje Spanje. "Ik heb van de goeie faciliteiten en het mooie weer gebruik gemaakt om vooral aan de explosiviteit te werken."

Koos Niels bewust voor een stageplaats op grote hoogte? "Niet echt. Ik geloof niet dat dat heel interessant is voor een meerkamper. Het is gewoon een goed trainingscentrum waar je alles op één plaats hebt. We hebben ons niet moeten verplaatsen."

Hoe hij er nu precies voorstaat en wat zijn wedstrijdplannen zijn, vindt de tienkamper twee keer moeilijk te voorspellen. "Ik heb nog heel weinig specifiek werk gedaan, waardoor het lastig te zeggen is of ik progressie heb geboekt. Dat is afwachten. Op krachtvlak heb ik wel een grote stap gezet. De enige wedstrijd op de planning is voorlopig het KVV, waar ik de 60m en het kogelstoten doe. De rest van het seizoen is redelijk vrijblijvend. Het is kijken wat mijn lichaam zegt. Competitie is geen noodzaak, maar wel leuk. Als ik me goed voel doe ik misschien zelfs een meerkamp, maar dat is geen doel op zich."