19/07

Nenah De Coninck verhuist naar de VS

belgaimage-123400194-full

Nenah De Coninck.

De universiteit van Kentucky wordt de nieuwe thuisbasis van hordeloopster Nenah De Coninck. In Augustus maakt ze de transfer van Gent naar de Verenigde Staten en van trainer Patrick Himschoot naar de Canadees Edrick Floréal.

Nenah De Coninck/KAAG, vorige week nog zesde bij het EKu23 in Polen in de 400 m horden, staat voor een grote stap. Edrick Floréal is niet de minste. Hij is onder meer de coach van huidig wereldrecordhoudster Kendra Harrisson en regerend olympisch kampioen Omar McLeod. 

Het voorstel om de grote plas over te steken kwam er voor Nenah relatief toevallig. "Mijn manager Kim Vanderlinden was naar de NCAA-kampioenschappen (de Amerikaanse studentenkampioenschappen) gaan kijken, en raakte met Edrick aan de praat. Ze vertelde over mijn prestaties, en hij toonde veel interesse. Nadat hij enkele filmpjes bekeek, was hij overtuigd en wilde hij mij in zijn team", aldus een enthousiaste Nenah.

De bedoeling is niet een uitstapje van één jaar naar de VS, maar een verblijf van lange duur. "Ik ga er minstens vier jaar communicatie studeren, en als ik daarna beslis bij Edrick te blijven trainen, wordt het nog meer. Ik wil er mijn carrière verder opbouwen." 

Na de rush om zich ondanks een spierscheur in mei nog klaar te stomen voor het EKu23, is het even genoeg geweest voor Nenah. Haar seizoen zit er op.