09/08

Negen van de tien spurters naar finale op Europabeker

malengreaux

Remi Malengreaux zorgde voor de eerste Belgische puntjes bij het ETC in Noorwegen.

De eerste dag op de Europabeker in Sandnes is er een van wisselend succes geworden. Negen van de tien Belgische spurters wisten zich voor de finale te plaatsen, een grote meevaller. Onze twee werpers verging het minder.

Twee finales stonden er vrijdag al op het menu. In het hamerslingeren bij de mannen ging de overwinning naar de Hongaar Bence Halasz met 75m63, Remi Malengreaux/RCG kwam tot 58m26, goed voor plaats tien. Het persoonlijk record van de Gentenaar bedraagt 64m92, maar daar kwam hij dus niet bij in de buurt.

Ook in het discuswerpen bij de vrouwen verging het België niet geweldig. Anouska Hellebuyck/DEIN, die nochtans een persoonlijk record heeft van 52m56, kwam niet verder dan 39m87. Ze kon op die manier de elfde en laatste plaats niet vermijden en moest ontgoocheld afdruipen. De winst ging naar de Portugese Irina Rodrigues met 58m16.

De Belgische spurters verging het uitstekend. Andreas Vranken/DCLA vormde daar misschien een kleine uitzondering op en werd als tiende uitgeschakeld in de 100 meter met zijn 10.88, maar de negen andere landgenoten liepen zich allemaal tot in de finale. In de 100 meter klokte Elise Mehuys/LYRA met 12.05 de zevende tijd.  Jonathan Sacoor/OEH was de allersnelste op de 400 meter in 46.57, Camille Laus/RCB plaatste zich over diezelfde afstand in 53.31 als zevende. Ook onze 200 meterlopers lieten zich zien. Robin Vanderbemden/SER zette met 21.27 de vierde tijd neer, Imke Vervaet/RCG was in 23.69 zelfs derde.

In de 100 meter horden werd het even spannend voor Sarah Missinne/KAAG, maar haar 14.01 vormde precies de achtste tijd. Bij Michael Obasuyi/OEH ging de kwalificatie een stuk vlotter, want hij zette met 14.00 de tweede tijd neer. In de 400 meter horden tot slot klokte Dylan Owusu/RCG met 51.64 de vierde tijd, Paulien Couckuyt/AVKA deed hetzelfde met haar 58.67.

Met de drie schamele puntjes uit de werpnummers is België voorlopig elfde en laatste, maar de negen kwalificaties voor de spurtfinales doen verhopen dat er de komende dagen een heuse inhaalrace zit aan te komen van onze landgenoten.