03/12

Nafi Thiam en Bashir Abdi winnen opnieuw de Allianz gouden Spike

bashir-abdi2

Bashir Abdi won voor de derde keer de Gouden Spike voor beste atleet. Foto: Johnny De Ceulaerde.

Nafi Thiam en Bashir Abdi hebben net als vorig jaar de Allianz Gouden Spike gewonnen. Voor Nafi Thiam is het al haar negende (!) exemplaar.

Al sinds 2013 prijkt Nafi Thiam onafgebroken op de erelijst. Omdat ze op trainingsstage vertoeft, kon ze niet op het Gala aanwezig zijn, maar de wereldkampioene zevenkamp bedankte iedereen via een videoboodschap. Collega-meerkampster Noor Vidts ontving de Zilveren Spike, Cynthia Bolingo de Bronzen.

Bij de mannen stak Bashir Abdi zijn derde exemplaar op zak. De goedlachse Gentenaar gaf op het gala een nieuwtje mee. Hij verklapte dat het WK in Boedapest niet op zijn planning staat in 2023. Belgisch recordhouder 400m horden Julien Watrin (Zilveren Spike) en 800m-specialiste Eliott Crestan (Bronzen Spike) vielen ook in de prijzen op het gala dat net als vorig jaar plaatsvond in Mechelen.

De Tornados triomfeerden opnieuw als Team van het Jaar. Roger Habsch ontving de Allianz Gouden Spike als beste G-atleet van 2022, Mieke Van Thuyne werd gelauwerd als G-promotor. De Rising Stars werden Helena Ponette en Mimoun Abdoul Wahab.

Het volledige palmares van de Gouden Spike kunt u hier terugvinden.