12/08

Mol: leuke prestaties in laatste ACM-meeting

-jd18379

Aaron Botterman en Stijn Baeten bleven allebei beneden 1'50" in de dubbele baanronde.

Vabco Mol sloot de rij van de Athletic Classic Meetings voor deze zomer. Terwijl de wereldtoppers in Londen nog volop op zoek gingen naar medailles, pakten enkele nationale toppers met beide handen de schaarse nationale kansen die Vabco nog aanbood.

De weergoden spaarden de organisatie in Mol, want de hemelsluizen werden er pas op het einde van de meeting opengezet. Op dat ogenblik had Katelijne Lyssens al zwaar uitgepakt in een nog droge discusring. De rijzige ROBA-werpster zag haar schijf pas landen na 52m81, goed voor de 6de prestatie aller tijden en uiteraard ook een beste Belgische jaarprestatie. Ook het kogelduel van eerstejaarsseniores Ilya Defrère/DCLA en Max Vlassak/SACN mocht gezien worden. De Leuvenaar kon deze keer met 15m49 tegen 15m19 het pleit in zijn voordeel beslissen maar de totaalzege was voor de Jamaicaan Chad Wright (15m84) die later ook met de discus (58m04) iedereen te sterk af was.

Belgisch kampioen Aaron Botterman/KAAG en Stijn Baeten/DCLA hadden afgesproken om samen een sterke 800m neer te zetten. De hiërarchie van het BK bleef behouden met 1’49”42 voor de Gentenaar en 1’49”56 voor zijn leeftijdsgenoot van Leuven. Geen Louise Carton in de 2000m, maar trainingsmaatje Sofie Van Accom/ACHL wilde wel haar grenzen aftasten op die ongewone afstand. Op weg gezet door Imana Truyers/AVT, klokte Sofie in 5’53”22 alvast een Herentals’ clubrecord. In de 2000m mannen was niemand in de slotronde opgewassen tegen het eindschot van Sam Valgaeren/HULS die 5’17”22 op de klokken liep.

Bekijk hier de resultaten van de ACM in Mol.