08/06

Michael Obasuyi heeft volste vertrouwen in WK-kwalificatie na seizoensbeste in Hengelo

obasuyi-d4s5422-min

Michael Obasuyi

Bij de prestigieuze FBK Games in het Nederlandse Hengelo liep Michael Obasuyi maandag naar de vierde plaats op de 110 meter horden. Ondanks felle regen en wind zette hij met 13”63 een klein seizoensbeste neer. Dat belooft voor als de weersomstandigheden wél een keertje meezitten. Dan zet Michael hopelijk opnieuw een stap richting kwalificatie voor zowel WK in juli als EK in augustus.

Op de IFAM in Oordegem besliste Michael Obasuyi/OEH tijdens de opwarming nog om niet van start te gaan door een probleempje aan de heup. Niet zonder reden, want een week later wachtte hem een uitgelezen kans in een topveld in Hengelo. Daar in Nederland zat het weer helaas niet mee, maar de hordespecialist lukte nog altijd 13”63. De winst was in 13”34 voor de Braziliaan Eduardo Rodrigues. De limiet voor het EK in München staat op 13”50, die voor het WK in Eugene op 13”32, exact het persoonlijke record van Michael.

Met een felle stortbui net voor de start was het niet evident om in Hengelo honderd procent geconcentreerd te blijven. “Ik heb mijn best gedaan, maar het is niet even goed gelukt als bij de top drie. Daar neem ik mijn hoed voor af, maar een vierde plaats op de FBK Games is toch een mooi resultaat”, zei Michael na afloop van zijn wedstrijd. “Het was geen slechte race, al maakte ik hier en daar wel wat foutjes. Een seizoensbeste is altijd iets om tevreden mee te zijn en ik denk dat er bij beter weer wel een snellere chrono uit zal rollen.”

De FBK Games dragen het Golden Label van World Athletics, en dus vielen er enorm veel punten te rapen. “Het belangrijkste is inderdaad dat ik wat puntjes heb verzameld voor de World Rankings, want ik was serieus aan het zakken de afgelopen weken. Nu zal ik weer wat stijgen”, beseft Michael. Voor aanvang van de FBK Games stond hij 38e op de kwalificatieranking, terwijl de eerste 40 naar Eugene mogen. Als de nieuwe ranking de komende dagen verschijnt, staat hij ongetwijfeld wat hoger.

Dinsdag komt Michael opnieuw aan de bak in het Finse Turku. Ook het BK in Gentbrugge staat op zijn planning. “Waarschijnlijk loop ik tussendoor nog één keer, maar ik wil ook niet té veel wedstrijden lopen. Als het moet, zal ik het wel klaren, daar heb ik alle vertrouwen in. Ik ga niet om de drie dagen beginnen racen om toch maar extra kansen te krijgen om mij te plaatsen. Dat is zinloos”, besluit hij.